Foto: LETA
atvijas speciāliste Ludmila Olijare nav pārvēlēta Eiropas Vieglatlētikas asociācijas (EAA) valdē, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Aizvadītajā nedēļas nogalē Londonā norisinājās EAA kongress, kura dienas kārtībā bija EAA prezidenta, valdes, attīstības un sacensību komiteju sastāva pārvēlēšanas, kas notiek reizi četros gados, un nākošo divu gadu budžeta projektu apstiprināšana.

Bez Olijares Latviju kongresā pārstāvēja arī LVS prezidents Guntis Zālītis.

Pārvēlēšanu ietvaros savu amatu saglabāja līdzšinējais EAA prezidents Hanss-Jorgs Vircs no Šveices, kā arī tika ievēlēti trīs viceprezidenti un 13 valdes locekļi.

Latvijas pārstāve Olijare, kura EAA valdē darbojās divus termiņus jeb kopumā astoņus gadus, netika pārvēlēta. Šajā gadā Olijares mērķis nebija EAA vēlēšanas un valdes locekļa amats, jo augusta mēnesī Dienvidkorejas pilsētā Tegu notiks Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prezidenta un valdes vēlēšanas, kurās Olijares mērķis ir balotēties uz IAAF valdes locekļa amatu.

Jaunajā valdes sastāvā no Baltijas valstīm ievēlēts 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu čempions desmitcīņā Erki Nols no Igaunijas, savukārt attīstības komitejā kā vienu no četriem locekļiem ievēlēja Igaunijas Vieglatlētikas federācijas prezidentu Ērihu Teigamegi.

Kā zināms, Ludmila Olijare ir Latvijas labākā barjersprintera Staņislava Olijara māte, menedžere un trenere. Tāpat viņa trenē un ir menedžere vēl vairākiem Latvijas spēcīgākajiem sportistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!