Foto: F64

Ilggadējais Latvijas vieglatlētikas izlases pārstāvis un 110 metru barjerskrējējs Staņislavs Olijars otrdien paziņoja par sportista karjeras beigām, vēsta portāls "sportacentrs.com".

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) aizvadītajā nedēļā publicēja tos desmit vieglatlētus, kuri piedalīsies martā gaidāmajā Eiropas vieglatlētikas čempionātā telpās, un starp viņu vārdiem bija arī Olijars. Tomēr viņš uz čempionātu nedosies.

"Uz Eiropas čempionātu nebraukšu, jo cilvēks, kas bija atbildīgs par biļešu iegādi, neiegādājās tās laikā. Tagad man jāmaksā tāda summa, kas mani neapmierina. Visi, kuri nav izpildījuši A normatīvus, dodas daļēji par savu naudu. Tāda mode mums tagad," portālam "sportacentrs.com" sacīja Olijars. "Ja biļetes būtu iegādātas laikus, tad tās būtu uz pusi lētākas. Tādā gadījumā būtu gatavs doties. Eiropas čempionātā biju gatavs uzlabot savu sezonas rezultātu, bet principā savu karjeru esmu beidzis".

"Šoziem izdomāju patrenēties vienu, divas nedēļas pirms Latvijas čempionāta, kur sanāca izskriet normatīvu. Punktu karjerai šobrīd esmu pielicis, esmu tāds kā "spēlējošais treneris", trenēju jaunos vieglatlētus," atzina Olijars.

Olijars arī piebilda, ka Latvijā ir barjerskrējēji, kuri varētu sasniegt labus rezultātus, tomēr pagaidām par viņiem vēl ir pāragri runāt.

Olijars 1997.gadā kļuva par Eiropas junioru vicečempionu, bet gadu vēlāk triumfēja pasaules junioru čempionātā. 2000.gadā viņš uzvarēja Eiropas čempionātā telpās, bet pēc diviem gadiem Eiropas čempionātā telpās izcīnīja bronzu. 2002.gadā viņam izdevās izcīnīt sudraba medaļu Eiropas vieglatlētikas čempionātā Minhenē. 2003. un 2004.gadā viņš izcīnīja trešo vietu pasaules vieglatlētikas finālā, bet 2006.gadā kļuva par Eiropas čempionu.

Pēdējais starptautiskais panākums gūts 2008.gadā, kad Olijars izcīnīja bronzu pasaules čempionātā telpās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!