Foto: Juris Bērziņš-Soms
Latvijas paraolimpiete Diāna Dadzīte ar jaunu personisko rekordu izcīnījusi sudraba medaļu šķēpmešanā Eiropas čempionātā, kas ceturtdien noslēdzās Itālijā.

F56 medicīnas grupas sacensībās Dadzītei pēdējā mēģinājumā izdevās izdarīt 20,29 metrus tālu metienu, par 3,66 metriem labojot personīgo rekordu. Par Eiropas čempioni kļuva vāciete Martina Vilinga, kura veica 22,05 metrus tālu metienu.

Sacensībās piedalījās septiņas sportistes.

Dadzīte čempionātu noslēdza ar pilnu medaļu komplektu, jo diska mešanā viņa ieguva bronzu, bet lodes grūšanā - zeltu.

Jau ziņots, ka Latvijas paralimpietis Dmitrijs Silovs ar jaunu kontinenta rekordu kļuva par Eiropas čempionu šķēpmešanā, kā arī ieguva sudrabu lodes grūšanā.

Oficiālu apstiprinājumu dalībai četrgades nozīmīgākajās sacensībās -
Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs - saņēmuši septiņi sportisti: titulētais vieglatlēts Aigars Apinis diska mešanā, Edgars Bergs lodes grūšanā, loka šāvēja Ieva Melle, iejādes jātnieks Rihards Snikus, peldētājs Jānis Plotnieks, kurš startēs 100 metru distancē uz muguras, kā arī airētāji Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels.

Uz dalību paralimpiskajās spēlēs vēl kandidē arī šķēpmetēja Taiga Kantāne, diska metēja Ingrīda Priede un paukotāja Poļina Rožkova, kamēr vairāki Latvijas vieglatlēti normatīvus cenšas izpildīt Eiropas čempionātā. Tāpat cerības kvalificēties parolimpiskajām spēlēm vēl nav zaudējis arī loka šāvējs Gints Jonasts, kurš šonedēļ aizvada noslēdzošās atlases sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!