Foto: AFP/Scanpix

Šī gada pasaules labākās vieglatlēta balvai Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) izvirzījusi slaveno jamaikiešu sprinteri Useinu Boltu, amerikāņu desmitcīņas zvaigzni Eštonu Ītonu un ASV trīssoļlēcēju Kristinu Teiloru.

Bolts šī gada pasaules čempionātā veiksmīgi aizstāvēja savus čempiona titulus 100, 200 un 4x100 metru stafetēs, kā arī sasniedza šīs sezonas labāko laiku 200 metru distancē - 19,55 sekundes.

Tikmēr Ītons šogad triumfēja jau otrajā pasaules čempionātā pēc kārtas, pie viena uzstādot arī jaunu planētas rekordu desmitcīņā - 9045 punkti.

Savukārt Teilors šogad pasaules čempionātā uzvarēja trīssoļlēkšanas sacensībās, uzstādot arī jaunu Ziemeļamerikas rekordu - 18,21 metrs. Tas ir visu laiku otrais tālākais lēciens vieglatlētikas vēsturē. Tāpat amerikānis šogad uzvarēja Dimanta līgas kopvērtējumā.

Kā zināms, otrdien IAAF labākās vieglatlētes balvai izvirzīja Etiopijas skrējēju Genzebi Dibabu, Nīderlandes sprinteri Dafni Shipersu un Polijas vesera metēju Anitu Vlodarčiku.

Kā zināms, šī mēneša sākumā IAAF, ko piemeklējuši pamatīgi dopinga un korupcijas skandāli, atcēla šī gada noslēguma pasākumu, kam bija jānorisinās novembra beigās. Pagaidām konkrēts datums, kad šis notikums norisināsies, nav izziņots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!