Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien iekļuva Austrijā notiekošā Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Ar pirmo numuru izliktie Samoilovs/J.Šmēdiņš astotdaļfināla spēlē ar rezultātu 2-0 (28:26, 21:14) pārspēja Nīderlandes duetu Jonu Stjekemu un Kristiānu Varenhorstu (27.)

Mača sākumā bija vērojamas garas izspēles, bet vadībā ar 5:3 izvirzījās latvieši. Divu punktu vadībā Samoilovs/Šmēdiņš turējās arī nākamajās epizodēs, tomēr tad divas veiksmīgas darbības bija nīderlandiešiem, un rezultāts kļuva neizšķirts (8:8). Ar veiksmīgām epizodēm uzbrukumā un aizsardzībā uzreiz izcēlās latvieši, atgūstot vadību, bet tehniskajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 11:10. Pēcāk rezultāts atkal kļuva neizšķirts 12:12, un tāds saglabājās arī pēc nākamajām sešām izspēlēm. Izšķirošajos momentos nīderlandieši izvirzījās vadībā (18:17), taču latvieši nesamulsa un pēc labām darbībām kortā ieguva pirmo setbumbu (20:19). Nīderlandieši to atspēlēja un, pateicoties veiksmei, paši tika pie setbumbas, taču arī viņi to neizmantoja. Turpinājumā nīderlandieši neizmantoja vēl divas setbumbas, bet Samoilovs/Šmēdiņš beidzot pretiniekiem nepiedeva kļūdas, un uzvarēja setu ar 28:26.

Otrā seta pirmās izspēles iesākās līdzīgi, tomēr nīderlandieši kļūdījās biežāk, kas Samoilovam/Šmēdiņam ļāva iegūt vadību (5:3). Atrauties no pretiniekiem Latvijas duetam neizdevās, un viņi atjaunoja neizšķirtu rezultātu, bet pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovs/Šmēdiņš guva trīs punktus pēc kārtas, panākot 10:7. Pēc tam sekoja lieliskas izspēles latviešu izpildījumā, un tas ļāva panākt piecu punktu pārsvaru. Latvijas pāris turpinājumā aizsardzībā spēlēja lieliski (16:9), un pretinieki par uzvaru šajā mačā vairs nespēja cīnīties.

Ceturtdaļfinālā sestdien latviešu pretinieki būs norvēģi Īvers Horems un Jeirs Eitūns (17.).

Samoilovs/J.Šmēdiņš čempionāta J apakšgrupā ar divām uzvarām trīs mačos un izcīnītu pirmo pozīciju nodrošināja vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā.

Tikmēr cits Latvijas duets Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš trīs mačos piedzīvoja trīs zaudējumus un grupā ieņēma pēdējo, ceturto, pozīciju, kas licis noslēgt dalību sacensībās ar ieņemtu dalītu 25.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!