Foto: F64
Latvijas skrējējs Maksims Sinčukovs piektdien Zviedrijā kvalificējās pusfinālam Eiropas U-23 čempionātā 400 metru barjerās.

Šīs disciplīnas priekšsacīkstēs Sinčukovs uzvarēja savā skrējienā ar laiku 51,26 sekundes, kas viņam automātiski ļāva sasniegt pusfinālu. Tajā iekļuva katra skrējiena trīs ātrākie sportisti un četri nākamo labāko rezultātu īpašnieki.

Tikmēr priekšsacīkšu barjeru nepārvarēja Iļja Petrušenko, kurš no sava skrējiena tika diskvalificēts.

Savukārt priekšsacīkstēs kopumā Sinčukovs uzrādīja septīto labāko rezultātu. Pusfināls notiks sestdienas vakarā.

800 metru skrējienā vīriešiem priekšsacīkstes nepārvarēja Daniels Bambals, kurš ar laiku viena minūte un 52,89 sekundes bija lēnākais starp visiem 17 dalībniekiem. Savukārt 1500 metros dāmām Elēna Miezava ar četrām minūtēm un 32,45 sekundēm bija 15. vietā starp 24 konkurentēm, bet savā skrējienā viņa bija desmitā no 12 konkurentēm. Tālāk tika pirmās četras no katra skrējiena un četras labākās nākamo rezultātu īpašnieces.

Vesera mešanā Eļčins Gasanovs arī nespēja pārvarēt priekšsacīkstes. Viņam tika ieskaitīts tikai viens no trim metieniem, tam esot 59,14 metru tālumā, kas bija sliktākais raidījums starp 23 pie rezultāta tikušiem dalībniekiem.

Vēl piektdien sieviešu lodes grūšanas sacensībās neveiksmīgi startēja Lāsma Padedze, kura ar 13,58 metriem palika pēdējā starp 19 sportistēm, no finālsacensību zonas atpaliekot par vairāk nekā pusotru metru.

Piektdienas vakarā 100 metru sprinta finālu aizvadīs latviete Sindija Bukša.

Eiropas čempionāts šai vecuma grupai Zviedrijas pilsētā Jēvlē ilgs līdz svētdienai, bet Latviju tajā pārstāv 16 vieglatlēti.

Kopš 1997 .gada, kad notika pirmais Eiropas U-23 čempionāts Somijā, Latvijas izlase ir piedalījusies visos čempionātos.

Latvija visplašāk tika pārstāvēta 2009. gada čempionātā Lietuvā, kad startēja 22 sportisti.

Latvijas vieglatlēti Eiropas U-23 čempionātā kopumā guvuši 19 medaļas, bet par čempioniem spējuši kļūt Aigars Fadejevs 20 kilometru soļošanā, Līga Kļaviņa un Aiga Grabuste septiņcīņā, Jānis Leitis tāllēkšanā, Madara Palameika, Zigismunds Sirmais un Līna Mūze šķēpa mešanā, kā arī Gunta Vaičule 400 metru skrējienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!