Latvijas jaunā šķēpmetējas Signe Jēkabsone trešdien kvalificējās Francijas pilsētā Lillē notiekošā pasaules jaunatnes čempionāta finālsacensībām.

Lai arī kvalifikācijas sacensību normatīvs bija 50 metri, Jēkabsonei, lai iekļūtu finālā, pietika ar 48,90 metrus tālu metienu, kas ir jauns sportistes personiskais rekords.

Tikmēr finālam pārsteidzoši nespēja kvalificēties Katrīna Sirmā, pasaules junioru rekordista Zigismunda Sirmā māsa, kura bija viena no galvenajām favorītēm savā disciplīnā. Viņas labākais metiens lidoja tikai 41,97 metru tālumā, kas viņai deva 32.vietu 36 sportistu konkurencē.

Kopā ceturtdien paredzētajam finālam kvalificējās 12 šķēpmetējas.

Priekšsacīkstes 100 metru sprintā nepārvarēja Gunta Latiševa-Čudare, kas ar laiku 12,26 sekundes ierindojās piektajā vietā savā skrējienā. Arī Latiševa-Čudare sasniedza jaunu personisko rekordu.

Priekšsacīkšu barjeru nepārvarēja arī trīssoļlēcēja Elza Noriņa, kura ar 12,23 metrus tālu lēcienu ieņēma 32.vietu 36 sportistu konkurencē.

Tikmēr astoņcīņas sacensības trešdien turpināja latvietis Jānis Barkāns.

Trešajā disciplīnā lodes grūšanā Barkāns ar 11,77 metrus tālu raidījumu savā grupā ieņēma 12.vietu un 24.pozīciju kopvērtējumā. Savukārt 400 metru skrējienā Latvijas pārstāvis ar laiku 52,90 sekundes savā skrējienā ieņēma pēdējo, septīto vietu.

Kopvērtējumā pēc trešās disciplīnas Barkāns ar 1979 punktiem atradās 25.vietā 28 sportistu konkurencē.

Ceturtdien Barkāns turpinās sacensības, piedaloties 110 metru barjerskrējiena, augstlēkšanas, šķēpa mešanas un 1000 metru skrējiena disciplīnās.

Jau vēstīts, ka no pārējiem Latvijas sportistiem, kas startēja trešdien, finālsacensībām kvalificējās tikai augstlēcēja Undīne Dindune.

Pasaules čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!