Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika ceturtdien Eiropas čempionātā palika uzreiz aiz goda pjedestāla un izcīnīja ceturto vietu. Savukārt otra latviešu šķēpmetēja Sinta Ozoliņa-Kovale ierindojās 11.pozīcijā

Palameika savā labākajā mēģinājumā šķēpu meta 62,04 metrus tālu, kas viņai ļāva izcīnīt augstāko panākumu Eiropas čempionātos.

Palameika finālsacensību ievadā sasniedza rezultātu 60,33 metri, bet otrajā mēģinājumā viņa savu rezultātu uzlaboja līdz 62,04 metriem. Trešais metiens Palameikai neieskaitīts. Pēc pirmajiem trim metieniem viņa bija ceturtajā vietā.

Ceturtais un piektais metiens Palameikai atkal bija neieskaitīti, taču pēdējā piegājienā viņa šķēpu aizmeta 60,33 metrus, un sacensības noslēdza ceturtajā vietā.

Tikmēr Sinta Ozoliņa-Kovale pirmajā metienā šķēpu aizmeta 57,82 metrus, bet nākamie mēģinājumi viņai bija neieskaitīti. Līdz ar to viņa sacensības pabeidza 11.vietā.

Par Eiropas čempioni kļuva čehiete Barbora Špotakova (64,41 m), bet aiz viņas palika Tatjana Jelača (64,21 m). Labāko trijnieku noslēdza vāciete Linda Štāla (63,91 m).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!