Latvijas jaunā šķēpmetējas Signe Jēkabsone ceturtdien izcīnīja 11.vietu Francijas pilsētā Lillē notiekošajā pasaules jaunatnes čempionātā vieglatlētikā.

Jēkabsone finālsacensības sāka ar 42,71 metru tālu metienu, bet pēc tam sekoja rezultāts 41,58 metri un 43,15 metri, kas neļāva iekļūt starp astoņām labākajām sportistēm, kuras ieguva vēl trīs iespējas izpildīt metienus.

Tikmēr par pasaules čempioni pārliecinoši kļuva vāciete Kristina Husonga, kuras raidītai sšķēps lidoja 59,74 metrus tālu, sportistei sasniedzot jaunu čempionāta rekordu.

Kā ziņots, trešdien notikušajā kvalifikācijā Jēkabsone sasniedza rezultātu 48,90 metri, kas ir jauns viņas personiskais rekords. Kvalifikācijā Latvijas šķēpmetēja ieņēma astoto vietu.

Tikmēr finālam samērā pārsteidzoši nespēja kvalificēties Katrīna Sirmā, kura ir pasaules junioru rekordista Zigismunda Sirmā māsa un bija viena no galvenajām favorītēm savā disciplīnā. Viņas labākais metiens lidoja tikai 41,97 metru tālumā, kas viņai deva 32.vietu 36 sportistu konkurencē.

Jau vēstīts, ka no pārējiem Latvijas sportistiem, kas startējuši pasaules jaunatnes čempionātā, piektdien paredzētajām finālsacensībām vēl kvalificējusies augstlēcēja Undīne Dindune. Savukārt Rihards Parandjuks iekļuvis 110 metru barjerskrējiena pusfinālā, kas arī tiks aizvadīts piektdien.

Pasaules čempionāts ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!