Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Disciplinārās komisija ir anulējusi triju Krievijas vieglatlētu rezultātus 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs, informē Krievijas Vieglatlētikas federācija (VFLA).

Pēc atkārtotas Londonas olimpisko spēļu laikā nodoto dopingu analīžu pārbaudes vesera metējas Marija Bespalova un Gulfija Hanafejeva, kā arī tāllēcēja Viktorija Vaļukēviča ir atzītas par vainīgām antidopinga noteikumu pārkāpšanā un viņu rezultāti tiek anulēti, bet pasniegtā olimpiskā atribūtika - atgriežama SOK.

Bespalova ieņēma 13. vietu, bet pēc olimpiskās čempiones Tatjanas Lisenko un baltkrievietes Aksanas Mjankovas diskvalifikācijas pacēlās uz 11. vietu, ko tagad zaudēs. Arī Hanafejeva olimpiskajām finālsacensībam nekvalificējās, uzrādot 16. rezultātu. Līdz ar to visas trīs Krievijas vesera metējas, kas startēja Londonas spēlēs, pieķertas dopinga lietošanā.

Savukārt Viktorija Vaļukēviča, pirmslaulību uzvārdā Gurova, Londonas spēlēs izcīnīja astoto vietu trīssoļlēkšanā.

Pagaidām netiek ziņots, kādi aizliegtie preparāti atrasti šo sportistu analīzēs un kāda diskvalifikācija viņām draud.

Kā zināms, atkārtoti pārbaudot 2008. un 2012. gada vasaras olimpisko spēļu laikā sportistu nodotās dopinga analīzes, atklāti vairāk nekā 100 aizliegto preparātu lietošanas gadījumi, kas novedis pie vairāku desmitu olimpisko čempionu un medaļnieku diskvalifikācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!