Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas trīssoļlēcēja Madara Apine sestdien izcīnīja piekto vietu Dienvidkorejā notiekošajā 28. pasaules Universiādē.

Trīssoļlēkšanas finālsacensībās Apine labākajā mēģinājumā aizlēca 13,56 metrus tālu, šo rezultātu uzrādot vien piektajā lēcienā.

Par sacensību čempioni tikmēr tika kronēta krieviete Jekaterina Koņeva, kura uzvarēja ar 14,60 metrus tālu lēcienu. Lai iesprauktos labāko trijniekā, Apinei vajadzēja aizlēkt par 26 centimetriem tālāk.

Kā zināms, priekšsacīkstēs Apine vien par mata tiesu kvalificējās finālam, jo atlases sacensībās aizlēca 13,21 metra tālumā, ierindojoties vien 12.vietā.

Tikmēr 800 metru skrējienā pusfinālu neizdevās pārvarēt latviešiem Renāram Stepiņam un Paulam Ārenta. Stepiņš savā pusfinālā distanci veica vienā minūtē un 48,98 sekundēs, kas bija piektais rezultāts skrējienā, taču finālā iekļuva katra skrējiena divi labākie un nākamie divi labāko rezultātu īpašnieki. Tieši Stepiņa pusfināla skrējiens bija visātrākais, bet, lai spētu turpināt cīņu par medaļām, latvietim pietrūka 0,66 sekundes.

Pusfinālā Stepiņam kopumā bija 11.ātrākais laiks.

Arī Ārents ar laiku viena minūte un 49,72 sekundes bija piektais savā skrējienā, bet summā viņam 18.vieta no 24 pusfināla dalībniekiem.

Kā zināms, pirms tam vieglatlētikas sacensībās Latvijas tāllēcējs Elvijs Misāns labākajā mēģinājumā spēja aizlēkt vien 5,41 metru tālu, kas bija vājākais rezultāts starp 18 viņa kvalifikācijas grupas dalībniekiem, turklāt deva viņam arī pēdējo, 34.vietu starp abu grupu sportistiem. Par atlases sacensību uzvarētāju tikmēr kļuva Teds Hūpers no Taibei, kurš aizlēca 7,90 metru tālumā.

Jau vēstīts, ka Latvijas studentu volejbola izlase sestdien izcīnīja septīto vietu pasaules Universiādē.

Mačā par septīto vietu Latvijas komanda spraigā duelī ar 3-2 (25:19, 21:25, 19:25, 25:23, 17:15) pieveica Čīli.

Latvijas izlases labā ar 22 punktiem izcēlās Toms Vanags, bet 14 pievienoja Romāns Saušs.

Tikmēr Latvijas vingrotāja Jeļizaveta Gamaļejeva, uzsākot daudzcīņu, kas vienlaikus ir arī kvalifikācija individuālajām sacensībām, pēc sestdien veiktajām pirmajām divām disciplīnām atrodas 17.vietā no 37 dalībniecēm. Vispirms viņa iekrāja 15,725 punktus vingrojumos ar riņķi, kas bija 16.labākais rezultāts, bet vingrojumos ar bumbu viņai 15,400 punkti un 15.pozīcija.

Vēl sestdien Imants Kopjevs taekvondo svarā līdz 74 kilogramiem 1/16 finālā ar 4:9 zaudēja Džao Paņfenam no Ķīnas.

28. pasaules Universiāde līdz otrdienai norisināsies Kvandžu pilsētā, Dienvidkorejā. Tai šogad pieteikušies 170 valstu pārstāvji.

Latviju šogad pārstāv 49 sportisti no Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Liepājas Universitātes, Latvijas Sporta pedagoģijas augstskolas, Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas, Ventspils Augstskolas, Ekonomikas un kultūras augstskolas, Banku augstskolas, Valsts robežsardzes koledžas un vairākām ārvalstu augstskolām.

Latvijas studenti piedalīsies desmit sporta veidos - airēšanā, džudo, galda tenisā, loka šaušanā, mākslas vingrošanā, peldēšanā, šaušanā, taekvondo, vieglatlētikā un volejbolā.

Kopumā pasaules Universiādē 21 sporta veidā piedalās vairāk nekā 10 000 sportistu. Kā jau ierasts, skaitliski lielākās delegācijas ir ASV, Japānai, Kanādai, Krievijai, Ķīnai un Vācijai.

Iepriekšējā Universiādē, kas pirms diviem gadiem risinājās Krievijas pilsētā Kazaņā, Latvija tika pie trīs medaļām - septiņcīņniece Laura Ikauniece izcīnīja sudraba godalgu, bet klasiskās jostu cīņas sportists Jānis Rērihs un airētāja Elza Gulbe 2000 metru distancē tika pie bronzas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!