Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules čempionāts vieglatlētikā, kura norise bija paredzēta 2021. gada augustā, trešdien pārcelts gadu vēlāk, vēsta Pasaules vieglatlētikas savienība (WA).

Jau ziņots, ka 2021. gada Tokijas olimpiskās spēles norisināsies no nākamā gada 23. jūlija līdz 8. augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Nākamgad pasaules čempionāts vieglatlētikā bija plānots no 6. līdz 15. augustam. Ņemot vērā, ka olimpiskās spēles noris teju vai šajos datumos, WA lēma pasaules meistarsacīkstes pārcelt uz 2022. gada 15. līdz 24. jūliju.

Sākotnējā pasaules čempionāta norises vieta – Oregona, ASV – paliks nemainīga.

"WA padome pēc sarunām ar vairākām citām sporta organizācijām, kuras šajā laikā arī plāno aizvadīt čempionātus, vienojās par 2022. gada jūliju," teikts vieglatlētikas jumtorganizācijas paziņojumā.

Savienība vēsta, ka 2022. gadā laika posmā no jūlija līdz augustam Birmingemā plānotas Nāciju sadraudzības spēles (27. jūlijs – 7. augusts), bet Minhenē gaidāms triatlona un citu izturības sporta veidu Eiropas čempionāts (11. – 21. augusts).

Ja sacensību kalendāros netiks veiktas izmaiņas, sportistiem teorētiski būs iespēja piedalīties visās trijās sacensībās. "World Athletics" 2022. gada vasaru jau nosaukusi par "sacensībām piesātinātu posmu".

"Tas būs prieka periods gan atlētiem, gan līdzjutējiem visā pasaulē," teica organizācijas prezidents Sebastians Ko. "Protams, vēlējāmies, lai visi šie čempionāti nenotiktu viens aiz otra, taču tā mums arī ir lieliska iespēja popularizēt savu sporta veidu."

Sakarā ar Covid-19 vīrusa straujo attīstību pasaulē WA otrdien paziņoja, ka līdz pat decembra sākumam sportistiem nebūs iespēja krāt olimpiskos kvalifikācijas punktus.

Sportisti, kuri jau ir kvalificējušies olimpiskajām spēlēm, saglabās savu iegūto pozīciju. WA arī ziņo, ka kvalifikācija maratona sacensībām noslēgsies nākamā gada 31. maijā, bet pārējās disciplīnās punktus iespējams pelnīt līdz 29. jūnijam.

Tāpat uz laiku "iesaldēts" pasaules rangs.

Paredzams, ka vieglatlētikas sezona varētu sākties jūnijā, taču neviens no rezultātiem olimpiskās kvalifikācijas kontekstā netiks ņemts vērā līdz noteiktajam 1. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!