Olimpiskais un pasaules čempions diska mešanā Roberts Hartings kopā ar citiem Vācijas sportistiem īpašā video uzrunā izteikuši neuzticību Starptautiskajai Vieglatlētikas savienībai (IAAF), reaģējot uz jaunākajām dopinga izplatības apsūdzībām.

"Dārgā IAAF, mēs nevaram tev vairs uzticēties. Tu sabojāji mūsu sportu. Mums tagad jārīkojas," video klipā paudis Hartings, kuram pēc tam pievienojas citi sportisti.

"Tu nostādīji naudu pāri sportistiem," saka vesera metēja Katrina Klāsa, kurai pievienojas 800 metru skrējējs Robins Šembera, kurš norāda, ka vēlas sacensties ar "tīriem sportistiem, nevis monstriem".

Video uzrunā sportisti aicina uz "godīgumu", "integritāti" un "caurspīdīgumu".

Tikmēr IAAF pauž, ka atbalsta "tīro" sportistu centienus un ielūdz Hartingu pavērot, kādu darbu tā veic dopinga apkarošanā.

"IAAF ļoti augstu vērtē to dopingu nelietojošo sportistu viedokli, kuri reaģē uz mediju izplatīto informāciju, kas attiecas uz IAAF antidopinga programmu. Tāpēc mēs labprāt satiktu Hartingu, kura nepiekāpīgo nostāju pret dopingu mēs apbrīnojam. Viņš varētu apciemot mūs un pārrunāt šo lietu, lai mēs varētu risināt sportistu problēmas un parādīt, kāpēc Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) mums uzticas. Tādēļ mēs piedāvājam uzaicināt Hartingu uz mūsu biroju vai kādām sacensībām, lai viņš personīgi varētu redzēt ar kādu aizrautību IAAF Medicīnas un antidopinga nodaļas darbinieki dara savu darbu, lai novērstu dopinga lietošanu, izskaustu negodīgu sportu un saglabātu uzticamību sacensībām, tādējādi aizsargājot "tīro" sportistu intereses," sociālajā vietnē "Facebook" raksta IAAF pārstāvji.

Kā zināms, pirms nedēļas Vācijas televīzijas kanāls ARD, kas izmeklēšanā bija piesaistījis arī britu laikrakstu "Sunday Times", dokumentālajā filmā ziņoja, ka dopings vieglatlētikā ir daudz plašāk izplatīts, nekā līdz šim domāts - trešdaļai no izturības distanču medaļniekiem pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs laika posmā starp 2001. un 2012. gadu bijušas aizdomīgas asins analīzes.

Hartings jau pagājušā gada beigās lūdza sevi izslēgt no pretendentu vidus uz pasaules labākā vieglatlēta titulu, jo starp nominētajiem bija arī kādreiz dopinga lietošanā pieķertais amerikāņu sprinteris Džastins Getlins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!