Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas rekordists šķēpmešanā Vadims Vasiļevskis piektdien izcīnīja otro vietu IAAF "Dimanta līgas" pēdējā, 14.posmā, kas notika Briselē.

Latvietis pēc pirmā metiena, kurā sasniedza rezultātu 85,06 metri, izvirzījās līderpozīcijā, bet trešajā metienu sērijā viņu apsteidza jaunais pasaules čempions Matiass de Cordo no Vācijas, kurš aizmeta šķēpu 88,36 metrus tālu.

Vasiļevskim salīdzinoši augstvērtīgi bija arī rezultāti otrajā un trešajā mēģinājumā, kad viņš aizmeta attiecīgi 82,44 un 84,94 metrus tālu, bet pēdējos trijos mēģinājumos labus rezultātus nespēja sasniegt.

Vēl viens Latvijas sportists Zigismunds Sirmais labākajā mēģinājumā aizmeta tikai 73,71 metru tālu, paliekot pēdējā, devītajā pozīcijā.

Tikmēr trešo vietu sacensībās ar rezultātu 84,79 metri negaidīti izcīnīja turks Fatihs Avans. Viņa rezultāts bija jauns Turcijas rekords.

"Dimanta līgas" ieskaitē Vasiļevskis tādējādi nopelnīja četrus punktus, kas latvietim bija pirmie šosezon. Savas disciplīnas kopvērtējumā viņš pēc septiņu sacensību summā palika sestajā vietā, bet uzvaru ar 17 punktiem izrāva de Cordo.

No citiem Latvijas sportistiem šosezon pie "Dimanta līgas" ieskaites punktiem tika vēl vienīgi tāllēcēja Ineta Radeviča, kura izcīnīja divus punktus, un šķēpmetēja Madara Palameika ar vienu punktu.

Jau vēstīts, ka katrā no 32 disciplīnām sportisti, kuri IAAF "Dimanta līgas" noslēgumā būs saņēmuši visvairāk punktu, tiks apbalvoti ar četru karātu dimantu, kura vērtība ir apmēram 80 tūkstoši ASV dolāru (44 tūkstoši latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!