Foto: LETA

Postošās vētras ”Sendija” dēļ Latvijas vieglatlēte Jeļena Prokopčuka tikai piektdien dosies uz ASV, kur svētdien paredzēts starts Ņujorkas maratonā, trešdien vēsta laikraksts ”Diena”.

”Bijām plānojuši šodien jau izlidot, bet nu mūsu plāni ir mainījušies. Amerikas austrumu piekrastē valdošās vētras dēļ atcelti visi avioreisi, tāpēc uz Ņujorku dosimies tikai piektdien,” otrdien laikrakstam teicis skrējējas vīrs un treneris Aleksandrs Prokopčuks. ”Labi, ka jau pirmdien piezvanīju ”Finnair” kompānijai un apvaicājos, vai mūsu reiss nav atcelts. Tā rezultātā dabūjām biļetes uz piektdienu. Būs gan jālido caur Amsterdamu, nevis Helsinkiem, bet pašreizējā situācijā jāpriecājas, ka vispār esam tikuši pie biļetēm. Atcelti ir ļoti daudz reisu, tāpēc pieprasījums ir milzīgs.”

Prokopčukai gatavošanos plānus izjaukusi ne tikai vētra ”Sendija”, bet arī krasā laika apstākļu maiņa Latvijā. ”Zeme ir sasalusi, tāpēc skriet kļuvis grūtāk, bet mēs jau neko nevaram iespaidot. Pagaidām nevaru atbildēt, vai ierašanās Ņujorkā tikai vienu dienu pirms starta ietekmēs Ļenas sniegumu. Nekad iepriekš tā neesam rīkojušies. Runājot par aklimatizāciju, tā parasti sākas sestajā dienā, tāpēc arī bijām plānojuši izlidot otrdien.”

Ņujorkas maratons paredzēts šo svētdien, 4.novembrī, un Prokopčuka tiek minēta kā viena no favorītēm. Latvijas skrējēja Ņujorkā jau divas reizes ir bijusi ātrākā – 2005. un 2006.gadā. Vēl pēc gada Prokopčuka bija trešā Ņujorkas maratonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!