Vieglatlētikas treneris Viktors Lācis televīzijas kanāla "360TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" analizēja Latvijas sportistu sniegumu 2019. gada pasaules čempionātā vieglatlētikā, nepiekrītot viedoklim, ka izcīnītās vietas var kritizēt.

Augstāko vietu Dohā notikušajā čempionātā sasniedza šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kurš nepārvarēja kvalifikāciju šķēpmešanas sacensībās un ierindojās 17. vietā.

"Nevēlos apgalvot, ka ir bedre," bilda bijušais vidējo distanču skrējējs. "Būtībā tikai trīs cilvēki nostartēja sliktāk par sevis ieņemto vietu pasaules rangā. [Šķēpmetējam Gatim] Čakšam rangā bija 20. vieta, viņš nostartēja 21. vietā. [Vesera metēje] Laura Igaune nostartēja 22. vietā, bet bija 11. vietā rangā, un [šķēpmetēja] Līna Mūze bija 9. vietā rangā, savukārt nostartēja 27. vietā. Visi pārējie sportisti ieguva augstāku vietu nekā viņi bija rangā."

Lācis arī skaidroja, ka nesekmīgajos rezultātos vainojama vājā sporta infrastruktūra tieši Rīgā, kurā uzturas liela daļa vieglatlētu, tāpēc tiem nelīdzot labā stāvoklī esošā "Liepājas Olimpiskā centra" manēža.

Pilnu interviju ar Viktoru Lāci varēs vērot raidījumā "Hattrick ar Puči" trešdien pulksten 21.45 televīzijas kanālā "360TV" un lietotnē "Shortcut".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!