Foto: stock.xchng
Uz aizdomu pamata par dopinga lietošanu ceturtdien veikta kratīšana Krievijas riteņbraukšanas komandas "Katjuša" galvenajā pārvaldē.

Kratīšanas laikā konfiscētas piecas sportistu bioloģiskās pases, paziņoja komandas vadība.

"Policija lūdza uzrādīt tikai piecu braucēju bioloģiskās puses, no kuriem viens vairs nav mūsu komandas sastāvā," teikts komandas oficiālajā paziņojumā. "Mēs esam gatavi uz pilnīgu sadarbību, izpildot visas policijas prasības."

"Katjuša" ir viena no 18 profesionālajām riteņbraukšanas komandām, kas figurē Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) sarakstā.

Komandas vadošie braucēji ir itālis Filipo Pocato, kurš izcīnīja trešo vietu pagājušā gada daudzdienu velobraucienā "Vuelta Espana", šajās sacensībās ceturto vietu izcīnījušais spānis Hoakins Rodrigess, kā arī itāļi Luka Paolini un Danilo di Luka, kurš jau reiz ticis apsūdzēts aizliegto vielu lietošanā, un Krievijas pārstāvji Aleksandrs Kolobņevs un Vladimirs Karpets.

Sportistu bioloģiskajās pasēs uzrādās visas izmaiņas viņu bioloģiskajos parametros.

Kā ziņots, pēdējā laika skaļākais dopinga skandāls ir saistīts ar trīskārtējo prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempionu Alverto Kontadoru no Spānijas, kuram iepriekš piešķirtā viena gada diskvalifikācija februārī tika atcelta.

Apelāciju pret diskvalifikācijas atcelšanu iesniegusi gan Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA), gan UCI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!