Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Indulis Bekmanis, kurš pārstāv "Rietumu-Delfin" komandu, piektdien ieņēma 28.vietu daudzdienu velobrauciena "Baltic Chain Tour" ceturtajā posmā.

180 kilometrus garajā distancē no Šauļiem uz Utenu pie panākuma tika Ģedimins Bagdons (Lietuvas nacionālā komanda), kurš apsteidza krievu Viktoru Šmalko ("Itera-Katjuša U-23") un austrālieti Dīnu Vindzoru ("Endura Racing").

Savukārt Bekmanis finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja 19 sekundes. Tāpat šajā grupā 29. un 30.pozīcijā finišēja vēl divi "Rietumu-Delfin" latviešu riteņbraucēji Armands Bēcis un Emīls Liepiņš. Savukārt nākamā grupa jau atpalika par vairāk nekā trim minūtēm.


Kopvērtējumā pēc četriem posmiem līderpozīciju pārņēma Bagdons, kurš par 41 sekundi apsteidz Šmalko. Savukārt Bekmanis ("Rietumu-Delfin") atkāpies uz devīto pozīciju, līderim zaudējot 53 sekundes.

Vēl no latviešiem labāko piecdesmitniekā kopvērtējumā ir tikai 24.vietā esošais Liepiņš un Bēcis, kurš pakāpies uz 29.pozīciju.

Velobrauciens noslēgsies sestdien, kad sportisti veiks piekto posmu no Utenas uz Viļņu.

Šogad velobraucienā piedalās 18 komandas no 14 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Vācijas, Zviedrijas, Somijas, Nīderlandes, Turcijas, Slovākijas, Baltkrievijas un Krievijas. Latviju šajā braucienā pārstāv divas komandas - "Rietumu-Delfin" un "Alpha Baltic/Unitymaratons.com".

Kā ziņots, pirmo reizi Baltijas velobrauciens starp kādreizējām padomju republikām Latviju un Lietuvu norisinājās 1955.gadā. 1959.gadā ģeogrāfija paplašinājās, iekļaujot arī Igauniju.

Velobraucienam katru gadu, izņemot pirmos četrus pastāvēšanas gadus, tika mainīts maršruts, un 1976.gadā trim Baltijas republikām tika pievienota arī Baltkrievija. Garākais no maršrutiem bija pēdējā, 1987.gadā, kad kopgarums bija 1500 kilometri, bet īsākais 1975.gadā - 808 kilometri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!