Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas Riteņbraukšanas federācija (KRF) paziņojusi, ka bijusī pasaules čempione treka riteņbraukšanā Anastasija Čulkova pieķerta bēdīgi slavenā meldonija lietošanā.

Kā ziņots, Krievijas sportā šogad konstatēts ārkārtīgi liels skaits pozitīvu dopinga analīžu. Vairums no tām saistīts ar meldoniju, kas ir Latvijā ražotā medikamenta "Mildronāts" aktīvā viela un aizliegtajā sarakstā tika iekļauts 1.janvārī.

Čulkova, kura izcīnīja zelta medaļu 2012.gada pasaules čempionātā treka riteņbraukšanā, kļuvusi par kārtējo meldonija "upuri".

Dopinga analīzēs meldonijs konstatēts arī treka riteņbraucējam Pāvelam Jakuševskim, kurš ir kādreizējais Eiropas čempionāta bronzas medaļnieks.

KRF vēsta, ka Čulkova un Jakuševskis pārstājuši lietot meldoniju saturošus medikamentus pagājušā gada septembrī, kad Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) paziņoja, ka viela tiks aizliegta no šā gada 1.janvāra.

Federācija norādīja, ka pārbaudēs uzrādījušies meldonija "pārpalikumi", taču tā nekonkretizēja, kad sportistiem veiktas dopinga analīzes.

Jau ziņots, ka februārī par meldonija lietošanu diskvalifikāciju saņēma Krievijas šosejas riteņbraucējs Eduards Vorganovs. Savukārt skaļākais dopinga pārkāpums bija Krievijas tenisistes Marijas Šarapovas marta sākumā publiskā atzīšanās meldonija lietošanā.

Krievijas Tenisa federācija trešdien paziņoja, ka bijusī pasaules ranga līdere Šarapova jūnijā varētu uzzināt sankcijas. Patlaban tenisistei ir pagaidu diskvalifikācija, taču viņai var piespriest līdz četriem gadiem ilgu liegumu piedalīties sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!