Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas jaunā BMX riteņbraucēja Paula Kibare ceturtdien sasniedza finālu Francijas pilsētā Nantē notiekošajā pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā jaunatnes un amatieru sacensībās. Labāko desmitniekā iekļuva arī Kristers Apels, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Ceturtdien vistālāk no Latvijas pārstāvjiem tika G16 grupā startējošā Kibare. Eiropas čempionāta medaļnieces ceļš līdz pasaules finālam bija gana pārliecinošs. Pēc vienas uzvaras un divām otrajām vietām priekšbraucienos, sekoja otrā pozīcija astotdaļfinālā. Turpinājumā Edžus Treimaņa audzēkne bija trešā savos ceturtdaļfināla un pusfināla braucienos.

Finālā latviete startēja no astotā celiņa. Pirmajā taisnē sportiste sīvi cīnījās par ceturto pozīciju. Trases vidusdaļā viņa nostabilizējās piektajā vietā, kurā arī finišēja, sasniedzot ļoti atzīstamu panākumu. Kibare bija ātrākā no eiropietēm. Par uzvarētāju kļuva ASV braucēja Eva Korleja.

No puišiem jāizceļ B15 grupā startējošais Kristers Apels. Braucējs sešos braucienos pēc kārtas līdz pusfinālam izcīnīja otrās vietas. Pusfinālā Apels pēc ļoti sīvas cīņas finišā iebrauca kā piektais, paliekot uzreiz aiz fināla.

G14 meiteņu grupā pusfinālā sestā vieta Adelīnai Kārkliņai. Vēl viena no Latvijas cerībām šīs dienas sacensībās Edgars Langmanis pēc pārliecinoša snieguma priekšbraucienos bija spiests izstāties pirmajā izslēgšanas kārtā.

Piektdien par medaļām pasaules čempionātā sacentīsies "Master" grupu sportisti, kamēr čempionāta klases sacensības sāksies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!