Foto: AFP/Scanpix

Kolumbiešu riteņbraucējs Estevans Čavess no "Orica-GreenEdge" vienības sestdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" smagākajā, 14.posmā, kamēr par kopvērtējuma līderi kļuva nīderlandietis Steivens Krēšvēks ("LottoNL-Jumbo").

Čavess 210 kilometrus garo distanci, kurā sportistiem bija jāpievar seši dažādu kategoriju kāpumi, veica sešās stundās sešās minūtēs un 16 sekundēs.

Sacensību pēdējos kilometros Čavess kopā ar trim riteņbraucējiem atrāvās no tuvākajiem sekotājiem, finišā pārspējot Krēšvēku un austrieti Georgu Preidleru ("Giant-Alpecin"), bet sešas sekundes aiz pirmā trijnieka finišēja Čavesa tautietis Darvins Atapuma no BMC komandas.

Savukārt piektajā vietā distanci noslēdza mājinieku favorīts Vinčenco Nibali no "Astana" vienības, kurš uzvarētājam zaudēja 37 sekundes.

"Ir ļoti īpaši uzvarēt sacensību smagākajā posmā. Visi brauca virs savu spēju robežām. Krēšvēks mēģināja atrauties, bet es centos sekot viņam. Bija stāvs kāpums, un mēs sākām strādāt kopā, kad redzējām, ka Nibali sāk atpalikt," pēc finiša teica Čavess.

"Zināju, ka Čavess ir ļoti ātrs. Mēģināju palielināt pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā, un tas labi izdevās. Esmu būt pateicīgs, ka varēju strādāt kopā ar Čavesu," atzina Krēšvēks.

Rītdien riteņbraucējiem gaidāmas individuālās sacensības, kurās 40,5 kilometru distancē būs jāpievar viens pirmās kategorijas kāpums.

"Jūtos pārliecināts par saviem spēkiem rītdienas sacensībās, turklāt šī ir tikai trešā diena kalnos," uzsvēra Krēšvēks.

Nīderlandietim kopvērtējumā seko Nibali, kurš atpaliek par 41 sekundi, kamēr trešais ir Čavess, kurš Krēšvēkam zaudē minūti un 32 sekundes.

Ceturtais ir Alehandro Valverde no "Movistar", kurš līderim zaudē trīs minūtes un sešas sekundes, bet uz piekto vietu atkāpies iepriekšējais kopvērtējuma līderis Andrejs Amadors, kurš ir vēl deviņas sekundes lēnāks.

Pērn "Giro d'Italia" triumfēja spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161. pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad norisinās 99. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!