Foto: AP/Scanpix

Savulaik par riteņbraukšanas leģendu uzskatītais, bet vēlāk dopinga skandālā slavu zaudējušais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs paudis savu viedokli par daudzdienu velobrauciena "Tour de France" līdera Krisa Frūmes netipisku pārliecinošo sniegumu.

Sociālajā vietnē "twitter" Ārmstrongs publicējis ierakstu, kurā pauž bažas par britu riteņbraucēja godīgumu. "Redzams, ka Frūme/[Ričijs] Porte/"Sky" [komanda] ir ļoti labi. Pārāk labi, lai būtu tīri? Nejautājiet man, man nav pierādījumu."

Tikmēr Frūmes pārstāvētā vienība "Sky" mierīgi uztvērusi kādreiz slavenā riteņbraucēja izteicienus, bet publiskojusi citu faktu. Kā ziņo britu mediji, hakeri uzlauzuši datoru, lai iegūtu detalizētu analīzi par Frūmes sniegumu "Tour de France". Komanda uzskat, ka to paveikuši kritiķi, kuri tādējādi cer iegūt kādus datus, kas apliecinātu Frūmes iespējamo saistību ar dopinga lietošanu. Pats sportists allaž ir noliedzis savu saistību ar dopinga pārkāpumiem.

Frūme šobrīd ir pārliecinošs "Tour de France" līderis, tuvāko sekotāju apsteidzot par gandrīz trīs minūtēm. Tāpat britu braucējs, kurš triumfējis 2013. gada "Tour de France", ir līderis labākā kalnu braucēja titula konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!