Foto: AFP/Scanpix

Daudz netrūka, lai slavenā velobrauciena "Tour de France" pirmais posms beigtos trīs kilometrus pirms paredzētā finiša, jo reklāmas banerī virs finiša līnijas iestrēga viens no komandu autobusiem, vēsta sacensību mājas lapa.

"Orica - GreenEdge" komandas autobusa vadītājs neparēķināja finiša estakādes augstumu un iestrēga tieši uz finiša līnijas, kad sportisti atradās tikai astoņu kilometru attālumā no finiša. Tas lika sacensību organizatoriem zibenīgi pieņemt lēmumu par trases saīsināšanu – sportisti finišētu par trim kilometriem agrāk, pie 210 km atzīmes plānoto 213 km vietā. Tomēr trases darbiniekiem izdevās atbrīvot iestrēgušo autobusu un sacīkstes pirmā posma garums palika nemainīts.

Kā zināms, šāgada "Tour de France", kas atzīmē 100.jubileju, pirmo reizi velobrauciena vēsturē sākās Korsikas salā un pirmajā posmā tā dalībniekiem bija jābrauc no Porto Vekjo līdz Bastiijai. Uzvarēja šai posmā vācietis Marcels Kitels ("Team Argos-Shimano"), kurš kļuva par pirmo līdera dzeltenā krekliņa īpašnieku.

Neveiksme pirmajā posmā piemeklēja vienu no sacensību favorītiem, Alverto Kontadoru, kurš neilgi pirms finiša kopā ar vēl dažiem sportistiem piedzīvoja kritienu. Sacensību tiesneši lēma, ka visiem tiks piešķirts peletona finiša laiks.

Vienīgais Latvijas pārstāvis šajā velobraucienā Gatis Smukulis ("Katusha Team") pirmajā posmā ieņēma 33.vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!