Foto: LETA
Svētdien lieliskos laika apstākļos aizvadīts vērienīgais "Toyota" Rīgas velomaratons, kas norisinājās jau 38. reizi. Sporta šosejas braucienā triumfēja "Evelo team" komandas riteņbraucējs Andris Vosekalns. Kupli un krāšņi aizritēja arī – Tautas, "Maxima" ģimeņu un bērnu braucieni, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

"Toyota" Rīgas velomaratons arī šajā reizē startēja un finišēja 11. novembra krastmalā, kamēr trase veda pa galvaspilsētas lielajā ielām un tiltiem. Lieliskos laika apstākļos dalībnieki kuplā sastāvā ņēma dalību – Tautas, "Maxima" ģimeņu, Sporta un bērnu braucienos.

Sporta distancē riteņbraucēji mērojās spēkiem 64 kilometru garajā distancē, kas tika sadalīta četros apļos. Lai sacensību gaita būtu vēl skatāmāka, tika noteikti divi starpfiniši. Distances laikā nopietni atrāvieni netika pieļauti līdz pat pēdējam aplim. Pirmajā starpfinišā, esot divvadībā ar Andri Vosekalnu, uzvaru guva "Evelo team" komandas riteņbraucējs Juris Visockis. Otrajā starpfinišā jau visa grupa bija kopā. Spraigā cīņā "Merrild" starpfiniša balvu ieguva "MSĢ/ RRS" pārstāvis Roberts Andersons.

Ceturtā apļa sākuma daļā sekmīgs solo atrāviens padevās Aleksam Krastam, kamēr drīz vien viņam pievienojās Andris Vosekalns. Divatā abi sekmīgi sastrādājās un palika konkurentiem nenoķerti. Finiša spurtā spēki kājās vairāk bija alūksnietim Andrim Vosekalnam, kurš arī kļuva par uzvarētāju. Distancē "Evelo team" pārstāvis pavadīja 1 stundu 25 minūtes un 4 sekundes. Otro vietu ieguva "Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree" pārstāvis Alekss Krasts. Sekotāju grupa finišēja 36 sekundes vēlāk. Tās galvgalī "ZZK" riteņbraucējs Jānis Rubiks. TOP6 iekļuva arī – Kaspars Serģis, Raivis Ritums un Niklāvs Boļšis.

Sievietēm pirmā vieta Kitijai Siltumēnai (Dobeles sporta skola), kura finiša spurtā pārspēja Madaru Ābomu ("Dobeles dzirnavnieks/ FeelFree"). Trešā vieta tikmēr Sandai Petunovai no "Velo+ Bottari Baltic". Junioriem triumfēja Roberts Andersons.

Krāšņs un kupls bija Tautas brauciens. 32 kilometru garajā distancē devās kā aktīvi amatieri un jaunie sportisti, tā arī darba kolektīvi, draugu kompānijas un vienkārši aktīvās atpūtas cienītāji. Vīru konkurencē finišā pirmo vietu ieguva Carnikavas sporta centra pārstāvis Artūrs Liepa (46:25). Otro vietu finiša spurtā izrāva Arvils Vikštrems ("Velo + Bottari Baltic"), bet trijnieku noslēdza MSĢ/"Ķekavas NSS" riteņbraucējs Rihards Reinfelds. Dāmām pirmā bija Liepas komandas biedrene Renāte Rodionova, kurai sekoja Lāsma Elza Vaivode un Linda Eihmane.

Organizatori sveica un godināja vecākos dalībniekus. Vīriem cienījamākais dalībnieks arī šogad bija Edgars Račis, kurš ar možu garu 32 kilometrus veica 91 gada vecumā. Kuplākā darba kolektīva titulu tikmēr ieguva "Rīgas siltums".

Ļoti krāšņs bija "Maxima" ģimeņu brauciens. Tā dalībnieki veica 16 kilometru garu braucienu, kas bija iekļauts vienā aplī. Šeit netika noteikti ātrākie, bet balvas saņēma stilīgākie un ekskluzīvākie dalībnieki. Ar lielu azartu notika arī bērnu braucieni, kuros piedalījās mazie pedāļu minēji vecumā no diviem līdz deviņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!