Foto: Publicitātes foto
Par Jūrmalas velomaratona prestižākās, 126 kilometru garās distances uzvarētājiem sestdien kļuva igaunis Erki Putseps no "Alpha Baltic" komandas un Lija Laizāne.

Putseps finišu sasniedza divās stundās, 59 minūtes un 19 sekundēs. Otro vietu izcīnīja itālis Enriko Montanari no "Wit/Procycling Events" komandas, savukārt trešais finišēja igaunis Mihkels Reims no "Viiking" vienības.

Tikmēr sieviešu konkurencē Laizāne finišu sasniedza pēc trīs stundām, astoņām minūtēm un 25 sekundēm. Otro vietu ieguva Jeļena Dovgoļuka no "Veloclub Cycling Team" komandas, bet trešā finišēja Dana Rožlapa.

Tautas klasē jeb 60 kilometru braucienā labākie bija Henrijs Vimba un Madara Fūrmane, kuri finišēja pēc attiecīgi stundas, 24 minūtēm un 37 sekundēm un stundas, 24 minūtēm un 47 sekundēm.

Vīriešiem otro vietu izcīnīja Jānis Rubiks, bet trešais bija Boriss Linšakovs. Sievietēm uz goda pjedestāla stājās arī Elīna Banga un Anžela Utināne.

Tikmēr "Favorit" ģimenes braucienā (14 kilometri) dalībnieki nesteidzās, jo galvenais šajā distancē nebija uzvarēt, bet jauki pavadīt laiku. Šogad brauciena dalībnieki bija īpaši piedomājuši pie sava noformējuma - bija saskaņojuši savus tērpus, kā arī izdekorējuši riteņus gan ar mīkstajām rotaļlietām, gan citiem atribūtiem, tāpat arī ķiveres bija ieguvušas jaunu un netradicionālu izskatu.

Jūrmalas velomaratona kopējais balvu fonds bija 5000 eiro (3531 lats).

Velomaratonā piedalījās vairāk nekā 1000 dalībnieki.

Jau vēstīts, ka piektdien Jūrmalā norisinājās "Grand Prix" velobrauciens, kas ir Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) Eiropas tūres sacensības (UCI kat. 1.2). Tajās uzvarēja pieredzējušais igaunis Jans Kirsipū no Šveices komandas "Champion System".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!