Foto: AP/Scanpix

Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" desmitā posma uzvarētāju otrdien kļuva kolumbietis Rigoverto Urans, kurš pagājušā gada Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudrabu grupas braucienā.

"Sky" komandu pārstāvošais Urans izšķirošo uzbrukumu veica 4,4 kilometrus garajā posma noslēdzošajā kāpumā un finišā par 20 sekundēm apsteidza kolumbieti Karlosu Alverto Gomesu ("AG2R La Mondiale").

Savukārt trešais finišēja kopvērtējuma līderis Vinčenco Nibali ("Astana") no Itālijas, kurš bija priekšgalā grupiņai, kas uzvarētājam zaudēja 31 sekundi.

Kopvērtējumā tagad Nibali par 41 sekundi apsteidz 2011.gada "Tour de France" čempionu Keidelu Evansu (BMC) no Lielbritānijas, bet uz trešo vietu pakāpās Urans, kurš atpaliek par divām minūtēm un četrām sekundēm.

Kā ziņots, divkārtējais velotūres uzvarētājs itāliešu riteņbraucējs Ivans Baso spiests izlaist šī gada "Giro d'Italia" sacensības, jo medicīniskajās apskatēs sportistam konstatēta cista.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz 26.maijam.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva kanādietis Raiders Hesdžedāls, savukārt Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis sacensības noslēdza 84.vietā.

Šogad velobraucienā nepiedalās neviens Latvijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!