Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" uzvarētājs spānis Alverto Kontadors ceturtdien paziņoja, ka nav sasniedzis savu labāko fizisko formu, taču sacensībās sagaida aizraujošu spēkošanos.

Kontadors, kurš velomaratonā uzvarēja 2007. un 2009.gadā, tiek uzskatīts par galveno sāncensi britam Kristoferam Frūmam, kurš pērn sacensību kopvērtējumā ierindojās uzreiz aiz sava tautieša Bredlija Viginsa.

Viginss kājas traumas dēļ čempiona titulu neaizstāvēs.

Trīsdesmit gadus vecais Kontadors šogad "Tour de France" piedalīsies pirmo reizi kopš piespriestās diskvalifikācijas par dopinga lietošanu, kā rezultātā viņam tika atņemts 2010.gadā izcīnītais uzvarētāja tituls.

Kontadors paziņojis, ka ir priecīgs atgriezties "pasaules lielākajās sacensībās" un centīsies uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus.

Taču par viņa fizisko gatavību radušās šaubas pēc tam, kad viņš velomaratona iesildīšanās sacensībās "Criterium du Dauphine", kas sastāv no astoņiem posmiem, jūnija sākumā pavēstīja, ka ir sasniedzis tikai 75 procentus savas jaudas. Vēlāk gan viņš šo rādītāju pats paaugstināja līdz 90 procentiem.

Kontadors šosezon vēl nav uzvarējis nevienā no lielākajiem velomaratoniem, taču uzskata, ka tas neko daudz nemaina, ja netiec uzskatīts par galveno pretendentu uz uzvaru. Viņš nebūtu pieteicis dalību "Tour de France", ja neticētu saviem spēkiem.

Riteņbraucējs arī uzsvēra, ka viņa pārstāvētā "Saxo-Tinkoff" komanda ir spēcīgāka nekā viņa pēdējo braucienu laikā 2011.gadā, kas varētu dot papildu priekšrocības, īpaši kalnainajos posmos. Viens no slepenajiem ieročiem varētu būt komandas biedrs austrālietis Maikls Rodžers, kurš iepriekš braucis Fūma pārstāvētajā "Sky" vienībā un zina, kā brits tiks gatavots sacensībām.

"Tour de France", kas šogad svin savu simto jubileju, 21 posma garumā risināsies visos Francijas reģionos vairāk nekā 3000 kilometru garumā. Sacensības sāksies sestdien.

Šī gada "Tour de France" sacensībās piedalīsies arī latviešu riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāvēs krievu vienības "Katjuša" krāsas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!