Foto: LETA

Latvijas BMX braucēji Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Toms Mankus sestdien izcīnīja pirmās trīs vietas Čehijas pilsētā Pardubicē notikušajā Eiropas čempionāta trešajā posmā, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Vīru elites grupā uzvaru svinēja divkārtējais olimpiskais čempions un pašreizējais Eiropas čempionāta līderis Štrombergs, otrais bija pagājušā gada Eiropas čempions Treimanis, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Mankus.

Štrombergam tā bija trešā uzvara šīs sezonas trīs posmos. Tāpat jāizceļ, ka iepriekšējos divos posmos Francijā finālā startēja četri Latvijas pārstāvji.

Līdzīgi sasniegumi Latvijas sportistiem pa spēkam bija vēl tikai 2006.gadā, kad latvieši Eiropas čempionātā aizņēma visu goda pjedestālu, toreiz finālā startējot ar četriem BMX braucējiem.

Astodaļfināla barjera sestdien nepārvarēta palika iepriekšējo divu posmu finālistam Rihardam Veidem, kuram labus rezultātus šajā posmā patraucēja uzrādīt rokas trauma.

Pēc trim posmiem Eiropas čempionāta kopvērtējumā Štrombergs ar 117 punktiem ieņem pirmo vietu, otrais ar 97 punktiem ir Treimanis, Mankus ar 82 punktiem ir ceturtais, bet Veide ar 65 punktiem atrodas septītajā vietā.

Citviet sestdien junioru konkurencē ceturto vietu izcīnīja Kristens Krīgers, bet astoņus gadus veco meiteņu grupā septīto vietu izcīnīja Paula Kibare. Šajā pašā vecuma grupā zēniem finālā iekļuva divi latvieši - sesto vietu izcīnīja Klāvs Stepāns, bet astotais šoreiz bija Mikus Freimanis. Tikmēr 12 gadus veco meiteņu grupā finālā iekļuva Maija Bingele, kura izcīnīja sesto vietu.

Sieviešu elites grupā nedaudz līdz iekļūšanai finālā pietrūka Sandrai Aleksejevai, kura savā pusfināla braucienā palika piektajā vietā.

Svētdien turpat Pardubicē notiks arī čempionāta ceturtais posms.

Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās. Divi posmi 8. un 9.jūnijā norisināsies arī Rīgā, Mežaparka trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!