Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien un piektdien, 9. un 10. augustā, Nīderlandē ar iedzīšanas braucieniem sākās Eiropas Čempionāts (EČ) šosejas riteņbraukšanā. EČ norisināsies līdz 12. augustam un tajā piedalās rekordliels dalībnieku skaits - 730 braucēji no 34 valstīm. Latviju čempionātā pārstāv seši juniori, deviņi U23 grupas braucēji, kā arī vienīgā dāma – Lija Laizāne (U23). Par to portālu "Delfi" informēja Igo Japiņa sporta aģentūra.

Ceturtdien 24,9 km garajā iedzīšanas distancē devās mūsu juniori Krists Neilands un Pēteris Janevics, kā arī Lija Laizāne. Labākais no mūsējiem bija Janevics, kurš izcīnīja 43. vietu (laiks 32min. 4 sek.). Neilandam 52. vieta (32:36). Uzvaru, ar laiku 30:15, izcīnīja dānis Matiass Krigbaums. Lija Laizāne tieši tādā pašā distancē finišēja 26. vietā (36:23). Uzvarēja holandiete Anna van der Bregena (32:31).

Piektdien iedzīšanas trasē devās U23 grupas braucēji, no mūsējiem Andris Vosekalns, Armands Bēcis un komandas lielākā cerība un Latvijas U23 čempions – Andžs Flaksis.

Kā atzina "Rietumu-Delfin" komandas ģenerālmenedžeris Igo Japiņš, kurš sacensības vēroja klātienē, Flaksis, ar ātrumu trasē apliecināja savu līdera statusu. Vienā no trases posmiem Andžs gan netika galā ar velosipēdu un paša uzņemto ātrumu, un izbrauca no trases, zaudējot ap 20 sekundēm un 15 vietām. Finišā Andžam 32 vieta (laiks 30min. 44sek.).

Andris Vosekalns bija 34tais (30:55), bet Armands Bēcis, kurš vēl maijā slimnīcā ārstēja augšstilba lūzumu, 65tais (31:56). Labāko laiku un Eiropas čempiona titulu izcīnīja dānis Rasmuss Kveids (28:59).

Šodien junioriem un U23 dāmām 129km garais grupas brauciens. Šeit augstākās vietas varam gaidīt no Latvijas junioru čempiona Pētera Janevica, kā arī Krista Neilanda, kurš uzvarēja pēdējās starptautiskās sacensības pirms čempionāta - "Tour de la Region de Lodz" UCI 2.1 kat. Rīt 172km veiks U23 vīri.

Nīderlandes trase pārsvarā būs pa līdzenumu un tā būs laba iespēja abiem komandas sprinteriem Emīlam Liepiņam un Andrim Smirnovam cīnīties par pašām augstākajām medaļām.

Latvijas junioru izlases sastāvs: Krists Neilands (NN Sporta klubs/MSĢ), Pēteris Janevics (NN Sporta klubs/RRS), Andrejs Podāns (MSĢ/RRS), Krišjānis Beitāns (RRS), Emīls Dreijers (NN Sporta klubs/MSĢ), Kristaps Krūmiņš (MSĢ/Tandēms/Dobele).

U23 sievietes: Lija Laizāne.

U23 vīru izlase: Andris Vosekalns, Armands Bēcis, Emīls Liepiņš, Artis Pujats, Andris Smirnovs (visi Rietumu-Delfin), Māris Bogdanovičš (Alpha Baltic/Unitymarathons.com), Jānis Dakteris (T.Palm - Pôle Continental Wallon), Andžs Flaksis (Chipotle – First Solar), Toms Skujiņš (La Pomme Marseille).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!