Foto: AP/Scanpix

Slavenais amerikāņu riteņbraucējs Lenss Ārmsrongs atzinies, ka savulaik devis kukuļus citiem sportistiem, lai viņam izdotos uzvarēt, vēsta ārzemju mediji.

1993. gadā Ārmstrongs "Million Dollar race" velobraucienā esot uzpircis savu konkurentu, "Coors Light" komandas pārstāvi Roberto Gadžoli, piesolot viņam 100 tūkstošus dolāru, lai itālis zaudētu Ārmstronga tābrīža komandai, "Motorola". Ārmstrongs norādīja, ka šai afērā bijis iesaistīts arī pašreziējais "BMC Racing Team" menedžeris Džims Okovičs.

"Es nezinu, vai viņi padevās, jo es tajā laikā biju jaunienācējs sportā un šī sporta puse man nebija zināma, tāpēc man īsti nebija skaidrs, kā tas darbojas," tiesā liecināja Ārmstrongs.

Okovičs noliedz, ka būtu iesaistīts šajā lietā. "Viss, ko es zinu par šo gadījumu, ir tas, ko esmu uzzinājis tagad," elektroniskā pasta sarakstē ar portālu "velonews" norāda menedžeris. "Man nekad nav bijis nekādu darīšanu ar "Coors Light"."

Pirms diviem gadiem Gadžoli izdevumam "Corriere della Serra" pastāstīja, ka Ārmstrongs esot mēģinājis pirms trešā un izšķirošā brauciena viņu uzpirkt, un itālis piekritis, vēlāk sacīkstē ļaujot amerikānim uzvarēt, notēlojot, ka nav redzējis, kā Ārmstrongs uzsāk finiša spurtu. Četrus mēnešus pēc šā velobrauciena, kurā Ārmstrongs ieguva vienu miljonu dolāru, amerikāņu sportists ieradies pie Gadžoli mājās. "Viņš man pasniedza kūku kasti, iesaiņotu kā dāvanu, novēlēja priecīgus Ziemassvētkus un aizgāja," stāsta itāļu riteņbraucējs. "Kastē bija 100 tūkstoši dolāru sīkos nominālos."

Kā zināms, Ārmstrongs iesaistīts vienā no lielākajiem dopinga skandāliem pasaules sporta vēsturē, dēļ kā viņam atņemta olimpiskā bronzas medaļa un visi septiņi "Tour de France" uzvarētāja tituli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!