Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek-Segafredo" vienības piektdien ieņēma 128.vietu Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) 2.Pro sērijas daudzdienu sacensību "Tour de la Provence" otrajā posmā.

Piektdien riteņbraucējiem bija jāveic 174,7 kilometrus gara distance. Jau pēc 15 kilometriem bija jāpievar viens trešās kategorijas kāpums, bet pēdējos 33 kilometros - pa vienam otrās un trešās kategorijas kāpumam.

Uzvaru svinēja itālis Dāvide Balerīnī ("Deceuninck - Quick Step"), kurš spurtā pārspēja Liepiņa komandas biedru un savu tautieti Džūlio Čikoni, kamēr trešais bija spānis Alekss Aranburu ("Astana - Premier Tech"). Vadošā deviņu sportistu grupa finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 21 minūtes un 49 sekundēm.

Liepiņš un vēl viens "Trek - Segafredo" sprinteris Mateo Mosketi finišēja desmit minūtes un 22 sekundes vēlāk.

Pirmajā posmā dobelnieks sezonas ievadā finišēja 136.vietā. Šādu pašu pozīciju viņš ieņem arī kopvērtējumā, līderim Balerīnī zaudējot 18 minūtes un 36 sekundes.

Sākotnēji Liepiņam un Kristam Neilandam sacensību sezonu bija plāns uzsākt ar Valensijas daudzdienu velobraucienu janvāra beigās. Tomēr situācija ar Covid-19 izplatību šajā Spānijas pilsētā lika organizatoriem pieņemt lēmumu sacensības atcelt.

"Tour de la Provence" velobrauciens norisināsies paugurainā reljefā, kurā iespējas sevi apliecināt būs arī sprinteriem. "Trek-Segafredo" sākotnēji šīm sacensībām bija plānojusi citu sastāvu, kurā ietilptu arī Toms Skujiņš, tomēr citu sacensību atcelšana lika mainīt plānus.

2019.gadā Provansas reģiona velobraucienā otro vietu sacensību trešajā posmā izcīnīja Skujiņš, kurš piekāpās beļģu riteņbraucējam Filipam Žilbēram.

Skujiņš un Neilands savu sacensību sezonu plāno iesākt citā Francijā notiekošā daudzdienu velobraucienā - "Tour des Alpes Maritimes et du Var". Sacensības sāksies 21.februārī un ilgs trīs dienas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!