Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš no "Trek - Segafredo" komandas otrdien ieņēma 83.vietu UCI Pasaules tūrē iekļautā daudzdienu velobrauciena "Tour de Pologne" otrajā posmā.

Otrdien riteņbraucēji veica 200,8 kilometrus garu distanci ar trīs kategorizētajiem kāpumiem, diviem no tiem nepilnus 30 kilometrus pirms finiša. Arī finišs veda pret pauguru.

Pēdējā nogrieznī nepārspēts bija portugālis Žuāu Almeida ("Deceuninck - Quick Step"), kurš spurtā pārspēja itāli Djego Ulisi (UAE) un slovēni Mateju Mohoriču ("Bahrain - Victorious"). Vadošais trijnieks finišēja pēc distancē pavadītām četrām stundām 41 minūtes un 33 sekundes.

Neliels sarūgtinājums mājiniekiem - polis Mihals Kvjatkovskis ("Ineos Grenadiers") finišēja ceturtais četras sekundes aiz pirmā trijnieka.

Liepiņš uzvarētājam zaudēja astoņas minūtes un 15 sekundes, kas deva 83.vietu. Devītajā desmitā viņš finišēja arī pirmajā posmā, toties ieguva bonusa sekundi sprinta starpfinišā. Otrdien nevienam no "Trek-Segafredo" riteņbraucējiem neizdevās finišēt pirmajā divdesmitniekā.

Kopvērtējumā par līderi kļuvis Almeida, kurš par četrām sekundēm apsteidz Mohoriču un Ulisi. Liepiņš zaudē astoņas minūtes un 24 sekundes, no septītā vietas atkāpjoties uz 71.pozīciju.

Pagājušajā gadā kopvērtējumā uzvarēja beļģis Remko Evenepūls.

Sacensības, kuras notiek 78.reizi, beigsies svētdien.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!