Foto: Israel Start-Up Nation foto

Latvijas šosejas riteņbraucējs Krists Neilands sestdien Francijā izcīnīja 15. vietu piecu dienu sacensību "Etoile de Besseges - Tour du Gard" (UCI kat.2.1) ceturtajā posmā, bet Toms Skujiņš finišēja 73. pozīcijā.

Šajā posmā riteņbraucēji veica 147,5 kilometrus, pārvarot pa vienam trešās un otrās kategorijas kāpumam.

Uzvaru svinēja Skujiņa komandas biedrs no "Trek - Segafredo" vienības Matiass Skjelmose, kurš finišu sasniedza pēc trīs stundām 22 minūtēm un 23 sekundēm. Otrajā vietā ar tādu pašu finiša laiku viņam sekoja amerikānis Neilsons Pauless ("EF Education-EasyPost"), bet labāko trijnieku noslēdza francūzis Pjērs Latūrs ("TotalEnergies"), kurš atpalika no abiem ātrākajiem riteņbraucējiem 13 sekundes.

Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja precīzi divas minūtes vēlāk nekā uzvarētājs, kamēr Skujiņš piekāpās 11 minūtes un 58 sekundes.

Uzvara ceturtajā posmā Skjelmosem ļāva kļūt par kopvērtējuma līderi un attiecīgi četras un 22 sekundes viņam zaudē Pauless un Latūrs. Neilands joprojām atrodas devītajā vietā un atpaliek no līdera divas minūtes un 13 sekundes, bet Skujiņš ierindojas 70.pozīcijā, zaudējot savam komandas biedram 20 minūtes un 53 sekundes.

Skujiņam šīs ir sezonas pirmās sacensības, bet Neilands svētdien startēja Marseļas Lielajā balvā, izcīnot piekto vietu.

"Etoile de Besseges – Tour du Gard" sacensības tiek aizvadītas kopš 1971.gada. Pērn Skujiņš šī brauciena kopvērtējumā izcīnīja devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!