Foto: AFP/Scanpix
Kārtējās nedienas piemeklējušas Riodežaneiro olimpisko spēļu organizatorus - aizkavētu būvniecības darbu dēļ nācies atcelt pārbaudes sacensības velotrekā.

Velodromā Barra de Tižukas olimpiskajā parkā no 29. aprīļa līdz 1. maijam bija jānotiek testa sacensībām, bet tās tiek atceltas, jo velodroma būvniecības darbi līdz tam laikam netiks pilnībā pabeigti, paziņojis Riodežaneiro olimpisko spēļu komunikāciju direktors Mario Andrada.

"Mēs esam saskārušies ar loģistikas problēmām, kas attiecas uz treka ieklāšanu," sasauktajā preses telefonkonferencē paziņojis Andrada. "Mēs uzskatām, ka labāk būt drošībā nekā vainīgiem - mēs negribam, lai jebkas sagādātu traumas sportistiem."

Lēmumu pieņēmusi Riodežaneiro Olimpiādes orgkomiteja un Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK), informējot Starptautisko Riteņbraukšanas savienību (UCI).

"Nav viegli pateikt attiecīgajai federācijai, ka tiek atceltas testa sacensības, taču UCI saprata mūsu situāciju," piebilst Andrada.

Sākotnēji bija plānots, ka pārbaudes sacensības notiks no 18. līdz 20. martam, bet vēlāk tās pārcēla un aprīļa beigām. Taču tagad kļuvis zināms, ka arī tajā laikā velotreks vēl nebūs gatavs. Andrada apgalvo, ka esot "par 120% pārliecināts", ka velodroms varēs uzņemt olimpiskās sacensības, kas paredzētas laikā no 11. līdz 16. augustam. Par pēdējo termiņu, kad būve tiks pabeigta, viņš min 31. maiju, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!