Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs svētdien izcīnīja uzvaru UCI Superkrosa Pasaules kausa izcīņas trešajā posmā.

Sacensības sestdien sākās ar individuālajiem braucieniem, kuru kvalifikācijā Štrombergs bija ātrākais, bet superfinālā Latvijas sportists sasniedza otro rezultātu, minimāli zaudējot amerikānim Konoram Fīldsam.

Svētdienas pamatsacensībās Štrombergs nostartēja pārliecinoši - sākotnēji viņš uzvarēja visos trijos kvalifikācijas braucienos un ceturtdaļfinālā, pēc tam izcīnīja trešo vietu savā pusfināla braucienā, bet finālā viņš atkal bija ātrākais.

Izšķirošajā braucienā Štrombergs finišēja pēc 38.627 sekundēm un par nieka 0,016 sekundēm bija pārāks pār austrālieti Semu Viloubiju. Savukārt trešais finišu sasniedza amerikānis Deivids Hermans.

Tikmēr individuālajos braucienos uzvarējušais Fīldss negaidīti nepārvarēja ceturtdaļfinālu.

Pārējie Latvijas sportisti nespēja pārvarēt kvalifikāciju. Savās grupās sesto vietu izcīnīja Rihards Veide, tikai septītais palika šī gada Eiropas čempions Edžus Treimanis, bet pēdējās, astotajās pozīcijās palika Toms Skujiņš un Kristers Lejiņš.

Savukārt elites grupā sievietēm Sandra Aleksējeva savā kvalifikācijas grupā ieņēma septīto vietu.

Kā ziņots, vēl viens Latvijas BMX riteņbraucējs Toms Mankus sestdien individuālajos braucienos palika 69.vietā un nekvalificējās pamatsacensībām.

Nākamais nozīmīgais starts BMX riteņbraucējiem plānots no 23. līdz 27.maijam Birmingemā, kur risināsies pasaules čempionāts. Pēc tā arī noslēgsies atlase Londonas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!