Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 19.posmā piektdien uzvaru izcīnīja francūzis Pjērs Rolāns no "Europcar" komandas, bet par līderi kļuva Endijs Šleks ("Leopard Trek").

109,5 kilometrus garo posmu Rolāns veica trīs stundās, 13 minūtēs un 25 sekundēs, par 14 sekundēm apsteidzot spāni Samvelu Sančesu ("Euskaltel-Euskadi") un par 23 sekundēm - titulēto Alverto Kontadoru ("Saxo Bank Sungard").

Tikmēr Endijs Šleks par kopvērtējuma līderi kļuva, pateicoties tam, ka līdzšinējais sacensību līderis Tomā Voklērs ("Europcar") no Francijas pēdējā distances kāpumā konkurentiem zaudēja divas minūtes.

Zīmīgi, ka sacensību likteni, visticamāk, izšķirs sestdien paredzētā distance ar atsevišķu startu, kurā par favorītu tiek uzskatīts austrālietis Keidels Evanss (BMC).

Kopvērtējumā pēc 19 posmiem Endijs Šleks par 53 sekundēm apsteidz savu brāli un komandas biedru Franku Šleku, bet Evanss līderim zaudē 57 sekundes.

Tikmēr Voklērs tagad atrodas ceturtajā vietā, līderim zaudējot divas minūtes un desmit sekundes.

"Tour de France" velobrauciens noslēgsies svētdien.

Kā ziņots, velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!