Foto: EPA/LETA
Iepriekš Portugālē plānotie "Vuelta a Espana" velobrauciena posmi šogad tiks īstenoti Spānijas rietumos Salamankas un Samoras pilsētās, sestdien vēsta prestižo sacensību organizatori.

Prestižajās daudzdienu velosacensībās "Vuelta a Espana" šogad netiks iekļauti posmi, kas ved cauri Portugāles pilsētām. Spānijas tūre šogad Portugālē bija paredzējusi divus etapus - 15. un 16.posmu, kas tiktu aizvadīti Porto, Matonsinosas un Vizeu pilsētu apkārtnē.

Sestdien organizatori nāca klajā ar jaunu maršrutu 15. un 16.posmam. Noskaidrojies, ka sacensību 15.posms startēs Mosas pilsētā, bet pēc 234 kilometriem noslēgsies Samorā.

"Izvērtējot konkrēto posmu un tā garumu, šajā etapā sportistiem būs iespēja veikt nozīmīgu atrāvienu cīņā par godalgotām vietām," teica sacensību tehniskais direktors Fernando Eskartins. "Trase ir līkumota, tāpēc peletonam būs grūti novērst atrāvienus."

Nākamajā dienā braucēji mēros 162 kilometru garu distanci, startējot no Salamankas pilsētas.

"30 kilometrus pirms finiša būs pirmās kategorijas kāpums, kas nozīmē, ka finišā vienlaikus varētu ierasties ap 30 līdz 40 braucējiem," piebilda Eskartins. "Sportistiem, kuri cīnīsies par godalgotām vietām, viena kļūda var maksāt ļoti daudz."

Salamankas pilsēta prestižajās sacensībās pēdējo reizi piedalījās 2018.gadā, kopumā etapus uzņemot jau 21 reizi.

Organizatori "Unipublic" paziņojuši, ka turpmāk sacensību norisē netiks veiktas izmaiņas. Šogad "Vuelta a Espana" pirmie trīs posmi bija plānoti Nīderlandē, taču valsts pandēmijas dēļ atteicās uzņemt prestižās velosacensības.

Tā rezultātā "Vuelta a Espana" šogad būs tikai 18, nevis 21 posms, kā tas ir parasti. Sacensības plānotas no 20.oktobra līdz 8.novembrim.

Koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ Starptautiskajai Riteņbraukšanas savienībai (UCI) bija lielas problēmas sacensību kalendārā atrast piemērotu laiku visām trim lielajām tūrēm. Šī iemesla dēļ pirmie pieci "Giro d'Italia" posmi pārklājas ar Spānijas tūres sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!