Foto: EPA/LETA
11 profesionālās velokomandas gatavojas veidot organizāciju alternatīvu Starptautiskajai Riteņbraukšanas savienībai (UCI), ziņo "cyclingnews.com".

UCI vadība ir izplatījusi atklāto vēstuli, kas ļauj noprast, ka vairākas vadošās komandas gatavojas izveidot alternatīvu organizāciju savienībai, " ProTour", kas būtu veidota kā privātas kompānijas biznesa projekts līdzīgi kā Nacionālā Basketbola līga Amerikā vai F-1 motoru sportā.

"ProTeam" komandas vēlas izveidot jaunu, uz komerciju vērstu organizāciju ar inovatīvu menedžmenta struktūru, kas pārvaldītu vīriešu profesionālo riteņbraukšanu. Šai organizācijai varētu pievienoties arī vairāki lielie velobraucieni.

Tai pašā laikā komandas nevēloties pilnībā atteikties no UCI, bet noteikt augstākā līmeņa profesionālā velosporta attīstību un kontrolēt savu attīstību ilgtermiņā. Komandas uzskata, ka UCI ir jānodarbojas ar neprofesionālo riteņbraukšanu kā treku un amatieru velosportu, kas finansējumu saņem no Starptautiskās Olimpiskās komitejas un ikgadējo pasaules čempionātu rīkošanas.

UCI šobrīd pārvalda riteņbraukšanas sportu, ieskaitot profesionālo – sacensību kalendāru, veic antidopinga pasākumus, izlemj, kurai komandai piešķirt "ProTeam" statusu, pat izstrādā noteikumus velosipēdu dizainam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!