Foto: AFP/Scanpix

Punktu riteņbraucēja karjerai nolēmis pielikt pieredzējušais sprinta meistars, 39 gadus vecais itālis Alesandro Petaki, vēsta ārvalstu masu mediji.

Petaki karjeru nolēmis beigt nekavējoties un nestartēs jau šajā sezonā.

Profesionāļa karjeru Petaki uzsāka vēl 1996.gadā. Ilglaicīgajā karjerā viņa kontā ir 184 uzvaras, arī vienā no leģendārākajiem velobraucieniem Milāna – Sanremo (2005.gadā). 51 reizi viņš kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena "Giro d'Italia", "Vuelta Espana" un "Tour de France" posmos. 2004.gadā viņš bija labākais sprinteris "Giro d'Italia" velobraucienā, 2005.gadā – "Vuelta Espana" velobraucienā, bet 2010.gadā – arī "Tour de France".

Līdzīgi kā daudzu augstākā līmeņa riteņbraucēju karjeru, arī Petaki zvaigzni savulaik aizēnoja dopinga skandāls. 2007.gadā pēc pozitīvām dopinga analīzēm Petaki uz vairāk nekā gadu bija tā saucamajā "neaktīvo sportistu" sarakstā, kamēr tika izskatīta viņa lieta. Vēlāk Sporta Arbitrāžas tiesa nolēma, ka visi Petaki rezultāti no 2007.gada 31.oktobra līdz 2008.gada augustam ir anulēti, jo sportists nav ievērojis pietiekamu drošību medikamentu lietošanā, tomēr tīša dopinga lietošana viņa gadījumā netika konstatēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!