Foto: F64
Latvijas riteņbraucēja Toma Skujiņa pārstāvētā "Cannondale-Drapac" atrisinājusi savas finansiālās problēmas, iegūstot jaunu atbalstītāju, tāpēc arī nākamajā sezonā tā varēs startēt Pasaules tūrē, vēsta portāls "cyclist.co.uk".

Jau ziņots, ka UCI Pasaules tūres komandai "Cannondale-Drapac", kuras rindās Skujiņš piedalās prestižajā "Vuelta a Espana" daudzdienu velobraucienā, draudēja likvidācija. Komanda bija nonākusi finansiālās problēmās un aicināja savus braucējus meklēt jaunas darbavietas.

Kompānija "Slipstream Sports", kam pieder "Cannondale-Drapac" komanda, aizpagājušās nedēļas beigās nāca klajā ar paziņojumu, ka viens no nākamās sezonas plānotajiem partneriem tomēr izlēmis nesniegt savu finansiālo atbalstu, kā rezultātā vienība varētu netikt pie nākamās sezonas UCI Pasaules tūres licences. Īpašnieki paziņoja, ka visi līgumi, kam bija jābūt spēkā arī pēc 2017.gada, netiks turpināti, taču tie tiks atjaunoti, ja vienība saņems finansiālu atbalstu.

Lai glābtu komandu, tās īpašnieki vērsās ar aicinājumu pie cilvēkiem ziedot, paziņojot, ka tai nepieciešami divi miljoni ASV dolāru (1,67 miljoni eiro), tālākai darbības nodrošināšanai. Sabiedrības atbalsts bija pārsteidzoši liels, jo jau pirmo 24 stundu laikā komandas vajadzībām tika pārskaitīti 250 000 ASV dolāri (208 000 eiro).

Tomēr tagad "Slipstream Sports" ir atradusi sponsoru, kura vārds gan netiek atklāts. Tiek vēstīts, ka atbalstītājs nenāk no velo industrijas un kompānijai šī būs pirmā pieredze profesionālas riteņbraucēju komandas atbalstīšanā. Atbalsta lielums netiek atklāts, taču komandai tuvu stāvoša persona norādījusi, ka jaunie sponsori ir gatavi ieguldīt tik lielas finanses, lai viņu vārds parādītos komandas nosaukumā.

Jau iepriekš Skujiņš ar "Cannondale-Drapac" bija vienojies par līgumu līdz šīs sezonas beigām, tāpēc viņam gada izskaņā tik un tā kontrakts būtu jāpārslēdz vai jāmeklē jauna darbavieta.

Zīmīgi, ka nesen "Cannondale-Drapac" paziņoja par jauna trīs gadu līguma noslēgšanu ar savu līderi Rigoverto Uranu no Kolumbijas.

"Cannondale-Drapac" komanda tika dibināta 2003. gadā, un tā bāzējas ASV. UCI Pasaules tūres sacensībās tā piedalās kopš 2009. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!