Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Jānis Dakteris no Luksemburgas komandas "Differdange-Losch" ieņem kopvērtējuma 12.vietu pēc piektdien aizvadītā septītā posma Francijai piederošās Gvadelupas salas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.2) kopvērtējumā.

Vēl pēc trim etapiem Dakteris bija kopvērtējuma ceturtajā vietā, bet turpinājumā viņš kalnainajā distancē atkrita nedaudz zemāk.

Piektdien tika aizvadīts 145 kilometrus garš septītais posms, kurā uzvaru izcīnīja kolumbietis Džonatans Kamargo, bet Dakteris ieņēma 18.vietu, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 43 sekundes.

Tikmēr kopvērtējuma līderis ir francūzis Damjēns Monjē ("Bridgestone Anchor"), kuram Dakteris zaudē 11 minūtes un 56 sekundes.

Velobrauciens, kas risinās jau kopš 1948.gada, ilgs līdz svētdienai.

Pērn sacensībās septīto vietu kopvērtējumā izcīnīja latvietis Toms Skujiņš, kurš tobrīd pārstāvēja "Rietumu-Delfin" komandu, bet Dakteris kopvērtējumā bija 11.pozīcijā.

Pats Skujiņš, kurš tagad jau pārstāv "Hincapie Sportswear" komandu, šonedēļ piedalās par kategoriju prestižākajā Jūtas daudzdienu velobraucienā (UCI kat.2.1), kura piektajā posmā piektdien izcīnīja 45.vietu.

163,1 kilometru garajā etapā uzvarēja amerikānis Ēriks Jangs ("Optum p/b Kelly Benefit Strategies"), bet latvietim tika fiksēts tāds pat laiks.

Kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderpozīciju saglabāja amerikānis Tomass Danielsons no "Garmin Sharp" vienības, Skujiņš pakāpies uz 36.pozīciju, līderim zaudējot 16 minūtes un 15 sekundes.

Tikmēr punktu ieskaitē latvietis pašlaik ieņem 14.vietu.

Jūtas daudzdienu velobrauciens, kas tiek dēvēts par smagākajām riteņbraukšanas sacensībām Ziemeļamerikā, septiņu posmu garumā ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!