Foto: Publicitātes foto
Latvijas riteņbraucējs Andris Smirnovs, kurš šosezon sasniedza vienu no saviem augstākajiem rezultātiem karjerā, cer, ka viņam izdosies piepildīt mūža lielāko sapni un kļūt par profesionālu sportistu.

Smirnovs, kurš šosezon pārstāv Beļģijas komandu "Doltcini Flanders", mēneša sākumā ierindojās augstajā trešajā vietā Beļģijā notikušajās Džuzepes Seranī vārdā nosauktajās viendienas sacensībās (UCI kat.1.1). 208,2 kilometrus garajās sacensībās Smirnovs piekāpās vien "Lotto-Belisol" vienības braucējam Jūnasam Vangenehtenam no Beļģijas un francūzim Romēnam Feju ("Vacansoleil-DCM").

"Godīgi sakot, šādu rezultātu gaidīju jau kādu laiku, jo arī pērn man vairākās sacensībās tikai pavisam nedaudz pietrūka augstas vietas izcīnīšanai," Smirnovs izteicās intervijā portālam "directvelo.be". "Šobrīd esmu morāli spēcīgāks un vēlos katrās sacensībās uzlabot savu sniegumu."

Smirnovs iepriekš pārstāvēja "Rietumu-Delfin" komandu, bet šī viņam ir pirmā sezona kādā ārzemju komandā. "Doltcini Flanders" ir komanda ar Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) kontinentālo licenci.

"Atmosfēra komandā ir ļoti laba, esam kā liela ģimene. Dažreiz jokojam savā starpā, bet vēl viens otru pārāk labi nezinām," par savu pirmo ārzemju komandu stāsta 23 gadus vecais latviešu riteņbraucējs. "Ierados Beļģijā 25.janvārī un pagaidām vairāk laika pavadu ar ārvalstu riteņbraucējiem."

"Sapņoju kļūt par profesionālu riteņbraucēju. Tas nav viegls mērķis, tomēr darīšu visu, ko varu," izteicās Smirnovs. "Esmu trenējies daudz. Daudzos mačos sacenšos ar pasaules labākajiem braucējiem un ceru, ka drīzumā būšu daļa no viņiem."

Smirnovs atzina, ka Latvijā riteņbraukšanai neklājas pārāk labi, jo valstī ir vien divi profesionāli sportisti. Savukārt viņa bērnības elks bijis 2000.gada pasaules čempions Romāns Vainšteins.

"Sāku nodarboties ar riteņbraukšanu deviņu gadu vecumā. Tagad man ir 23, un joprojām mīlu šo sporta veidu," stāstīja Smirnovs, izsakot ticību, ka riteņbraukšanā iespējams uzvarēt arī bez dopinga lietošanas. "Es cīnos pret dopingu un neesmu mobila farmācijas rūpnīca."

Savas karjeras laikā Smirnovs uzvarējis trijās UCI 1.2 kategorijas sacensībās. 2011.gadā viņš izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta grupas braucienā U-23 vecuma grupā, bet pērn viņš izcīnīja astoto vietu Eiropas U-23 čempionāta grupas braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!