Foto: AFP/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Rietumu-Delfin" vienības sestdien ieņēma ļoti augsto sesto vietu prestižā Norvēģijā notiekošā velobrauciena "Glava Tour" (UCI kat.2.1) ceturtajā posmā.

Sportistiem bija jāveic 195 kilometrus garš posms, par kura uzvarētāju ar 11 sekunžu atrāvienu no tuvākajiem sekotājiem kļuva mājinieks Edvalds Hāgens ("Sky"), kļūstot arī par jauno kopvērtējuma līderi.

Skujņš finišēja kā ceturtais 12 sportistu grupā, kas uzvarētājam zaudēja 29 sekundes, bet nākamie sekotāji no līdera atpalika jau par divām minūtēm un 12 sekundēm.

Cits Latvijas sportists Gatis Smukulis ("Katjuša") finišēja grupā septiņas minūtes un 20 sekundes aiz uzvarētāja, ieņemot 57.vietu, bet Skujiņa komandas biedrs Ivars Prokofjevs ierindojās 88.pozīcijā, iekļaujoties grupā 15 minūtes un 50 sekundes aiz Hāgena.

Divi citi "Rietumu-Delfin" komandas pārstāvji Armands Bēcis un Dmitrijs Sorokins finišēja 20 minūtes un 33 sekundes aiz uzvarētāja, ieņemot attiecīgi 120. un 134.vietu, bet Andris Vosekalns bija viens no četriem sportistiem, kuri šajā posmā nefinišēja.

Pēc teicami aizvadītā ceturtā posma Skujiņš pakāpies uz kopvērtējuma desmito vietu minūti un 51 sekundi aiz Hāgena. Pirms šī posma latvietis atradās vien 51.pozīcijā.

Smukulis kopvērtējumā pakāpies uz 94.vietu (+21:19), Bēcis atrodas 99.pozīcijā (+22:10), Prokofjevs ieņem 131.vietu (+31:13), bet Sorokins atrodas pēdējā, 145.pozīcijā (+51:10).

Tikmēr komandu vērtējumā "Rietumu-Delfin" pēc ceturtā posma atrodas 19.vietā starp 20 vienībām.

Daudzdienu velobrauciens ilgs līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!