Foto: AFP/Scanpix

Slovāks Peters Sagans no komandas "Tinkoff - Saxo" pirmdien, triumfējot daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" trešajā posmā, izcīnīja savu pirmo uzvaru pēdējo divu gadu laikā kādā no prestižajiem velobraucienu posmiem, kamēr latvietis Gatis Smukulis no "Katjuša" ierindojās priekšpēdējā, 190. vietā.

Trešajā posmā 158,4 kilometrus garo distanci 25 gadus vecais Sagans veica četrās stundās, sešās minūtēs un 46 sekundēs. Uzvaru slovāks izcīnīja pēdējos metros pirms finiša, kad apsteidza francūzi Naseru Buani un Vācijas sportistu Jonu Degenkolbu, kuri attiecīgi ieņēma otro un trešo vietu.

"Man palaimējās, ka vakardienas kritienā neguvu kādu nopietnu traumu. Tāpat jāpasakās komandai, kura šodien bija pelnījusi panākumu," stāstīja Sagans.

Savukārt šī gada "Tour de France" uzvarētājs brits Kristofers Frūme ("Sky") ierindojās 19.vietā.

Tikmēr Smukulis Saganam piekāpās par 15 minūtēm un 42 sekundēm.

Kā zināms, sestdien velobrauciens tika atklāts ar komandu sacensībām, bet svētdien velobrauciena posmā uzvarēja Kolumbijas sportists Johans Estevans Čavess no "Orica GreenEDGE" komandas.

Zīmīgi, ka svētdien no prestižā velobrauciena diskvalificēts slavenais itāļu riteņbraucējs Vinčenco Nibali no "Astana" komandas. Kā ziņoja sacensību rīkotāji, svētdien notikušā otrā posma laikā Nibali esot turējies pie "Astana" vienības automašīnas, kas viņu vilkusi.

Velobrauciena līderpozīcijā vēl joprojām atrodas Čavess, par piecām sekundēm apsteidzot Nīderlandes atlētu Tomu Dumolinu no "Giant - Alpecin" vienības, bet 15 sekundes zaudē Nikolass Ročs no Īrijas ("Sky").

Smukulis tikmēr atkritis par vairākām pozīcijām un nu ieņem 184.vietu, zaudējot 32 minūtes un 36 sekundes.

Kā zināms, Smukulis sākotnējā pieteikumā nebija atrodams, tomēr tagad viņš velobraucienā aizstāj krievu sportistu Jegoru Silinu.

Pērn "Vuelta Espana" sacensībās trešo reizi karjerā triumfēja spānis Alverto Kontadors, kurš šoreiz sacensībās nepiedalās. Tomēr Spānijas tūrē brauc Frūme, kurš vēl tikai jūlijā otro reizi karjerā triumfēja "Tour de France" kopvērtējumā. Iepriekš vienā gadā šajās abās sacīkstēs spējuši uzvarēt vienīgi francūži Žaks Ankētils (1963.gadā) un Bernārs Ino (1978.gadā).

Tāpat šogad "Vuelta Espana" piedalās arī Francijas tūrē otro vietu guvušais kolumbietis Nairo Kvintana, kurš centīsies reabilitēties Frūmem.

Daudzdienu velobrauciens "Vuelta Espana" šogad norisinās 70.reizi tā pastāvēšanas vēsturē, un tas noslēgsies 13.septembrī Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!