Foto: Publicitātes foto

"Rietumu – Delfin" komandas Latvijas riteņbraucējs Andris Smirnovs svētdien izcīnīja augsto ceturto vietu Portugālē notiekošajā UCI 2.2 kategorijas velobrauciena "Troféu Alpendre - Internacional do Guadiana" noslēdzošajā otrajā posmā. Kopvērtējumā ventspilnieks ir desmitais, informē "Rietumu-Delfin".

Svētdien Portugālē Alkoutimas pilsētas apkaimē tika aizvadīts "Troféu Alpendre - Internacional do Guadiana" UCI 2.2 kategorijas velobrauciena noslēdzošais otrais posms. Sacensības turpināja visi pieci "Rietumu – Delfin" komandas sportisti – Andris Smirnovs, Andris Vosekalns, Krists Neilands, Deins Kaņepējs un Reijo Puhms. Pirmajā posmā augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Smirnovs, kurš ierindojās 12. vietā.

Otrajā posmā riteņbraucējus sagaidīja 163,3 kilometru gara distance. Arī tajā tika iekļauta virkne kāpumu, kas varēja sadalīt peletonu mazākās grupiņās. Sacensību pirmajā stundā no lielās grupas izdevās atrauties desmit braucējiem, starp kuriem latviešu nebija. Nedaudz vēlāk situācija mainījās, jo priekšā turējās jau 33 riteņbraucēju liela grupa, kas peletonu apsteidza par nepilnu minūti. Tuvojoties finišam arī šī skaitliski lielā grupa tika noķerta.

10 kilometrus pirms distances beigām sacensību vadībā bija 50 sportistu liels peletons, kamēr pārējie braucēji jau sadalījās mazākās grupiņās. Īsi pirms finiša no peletona izdevās aizbēgt diviem "Optum p/b Kelly Benefit Strategies" pārstāvjiem – Raienam Andersonam un Žuillam Boivinam. Ar viņiem kopā bija arī spānis Vicente Garsia. Šis trio arī sadalīja vietas uz goda pjedestāla. Uzvara tika Andersonam, otrais palika Garsia, bet trešais Boivins.

Par prieku Latvijas līdzjutējiem, ātrākais no sekotājiem bija 25 gadus vecais Andris Smirnovs. Ventspilnieks no posma uzvarētāja atpalika trīs sekundes. Pārējie "Rietumu – Delfin" sportisti, distances laikā strādāja komandas biedra labā, bet paši finišu nesasniedza. Jāpiebilst, ka distanci nepabeidza teju puse no startējošajiem dalībniekiem.

Kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva vakardienas posma ātrākais vīrs Džordī Simons, kurš par 11 sekundēm apsteidza portugāli Hernani Broko. Trešajā vietā otrā posma uzvarētājs Raiens Andersons. Andris Smirnovs tikmēr sacensības noslēdza kopvērtējuma desmitajā vietā.

Troféu Alpendre - Internacional do Guadiana 2. posms:
1.Ryan Andersson, Kanāda, Optum p/b Kelly Benefit Strategies, 03:55:06
2. Vicente Garcia, Spānijā, Louletano – Ray Just Energy, +00:00:00
3. Guillaume Boivin, Kanāda, Optum p/b Kelly Benefit Strategies, +00:00:00
4. Andris Smirnovs, Latvija, Rietumu – Delfin, +00:00:03
5. James Knox, Lielbritānija, +00:00:03
6. Jordi Simon, Spānija, Ecuador, +00:00:03

DNF, Andris Vosekalns, Latvija, Rietumu – Delfin
DNF, Krists Neilands, Latvija, Rietumu – Delfin
DNF, Deins Kaņepējs, Latvija, Rietumu – Delfin
DNF, Reijo Puhm, Igaunija, Rietumu – Delfin

Troféu Alpendre - Internacional do Guadiana kopvērtējums
1.Jordi Simon, Spānija, Ecuador, 07:35:52
2. Hernani Broco, Portugāle, LA Aluminos – Antarte, +00:00:11
3. Ryan Andersson, Kanāda, Optum p/b Kelly Benefit Strategies, +00:00:13
4. Vicente Garcia, Spānija, Louletano – Raj Just Energy, +00:00:21
5. Guillaume Boivin, Kanāda, Optum p/b Kelly Benefit Strategies, +00:00:22
6. Kamil Gradek, Polija, Active Jet team, +00:00:24

10. Andris Smirnovs, Latvija, Rietumu – Delfin, +00:00:30
DNF, Andris Vosekalns, Latvija, Rietumu – Delfin
DNF, Krists Neilands, Latvija, Rietumu – Delfin
DNF, Deins Kaņepējs, Latvija, Rietumu – Delfin
DNF, Reijo Puhm, Igaunija, Rietumu - Delfin

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!