Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, svētdien izcīnīja 13.vietu prestižā Katalonijas daudzdienu velobrauciena pēdējā, septītajā posmā.

Pēc garajām un nogurdinošajām sacensībām, pēdējā posmā sportistiem bija jāveic tikai 124,5 kilometrus gara distance, kurā lielajā grupā spēja finišēt 87 sportisti.

Uzvaru šoreiz izcīnīja francūzis Samuels Dumolins no "Cofidis Le Credit En Ligne" vienības, finiša spurtā apsteidzot kolumbieti Rigoverto Uranu ("Sky Procycling) un Keniju de Hēsu ("Omega Pharma-Lotto").

Smukulis finišēja lielās grupas augšgalā.

Kopvērtējumā uzvaru izcīnīja trīskārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), tiekot pie otrā panākuma trijās sacīkstēs pēc dopinga skandāla. Summā Kontadors par 23 sekundēm apsteidza Itālijas sportistu Mikēli Skarponi ("Lampre-ISD"), bet vēl par 12 sekundēm lēnāks bija īrs Daniels Martins ("Garmin-Cervelo").

Tikmēr Latvijas riteņbraucējs pēc pēdējā posma pakāpās uz 78.pozīciju, Kontadoram zaudējot 16 minūtes un 27 sekundes.

"Kalnu karaļa" ieskaitē Smukulis sacensības noslēdza sestajā vietā, bet labākā sprintera vērtējumā viņš palika ceturtais.

Kā ziņots, savas līdzšinējās karjeras lielāko panākumu Smukulis izcīnīja pirmdien, kad uzvarēja Katalonijas velobrauciena pirmajā posmā, tuvākos sekotājus apsteidzot par 28 sekundēm. Līderpozīciju viņš saglabāja arī pēc otrā posma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!