Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš šosezon pārstāv "HTC-Highroad" komandu, otrdien izcīnīja 45.vietu Kataras daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

135,5 kilometrus garās distances noslēgumā lielākā daļa riteņbraucēju finišēja vienā grupā, kuru vidū bija arī Smukulis.

Uzvaru izcīnīja Austrāliju pārstāvošais Heinrihs Hauslers ("Garmin-Cervelo"), bet Smukulim fiksēts tāds pat rezultāts.

Kopvērtējumā Smukulis pakāpās uz 56.vietu, bet līderpozīciju saglabāja pirmajā posmā uzvarējušais Beļģijas riteņbraucējs Toms Bonens ("Quickstep"), kuram latvietis zaudē 12 minūtes un 50 sekundes.

Tikmēr jauno braucēju vērtējumā Smukulis pakāpās uz 11.vietu, līderim Nikolā Maē ("Quickstep") no Beļģijas zaudējot 11 minūtes un 57 sekundes.

Velobraucienā kopa paredzēti pieci posmi, un tas noslēgsies 11.februārī.

Kā ziņots, Smukulis iepriekšējās divas sezonas pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale", tomēr tā nepagarināja līgumu ar latvieti.

Pagājušajā sezonā lielākos panākumus Smukulis izcīnīja Latvijas čempionātā, kad finišēja otrais grupas braucienā, bet trešais - individuālajā braucienā. Tāpat viņš gada sākumā notikušajā Omānas daudzdienu velobraucienā (UCI kat.2.1) kopvērtējumā izcīnīja augsto 13.vietu.

Paredzams, ka "HTC-Highroad" komandā Smukulis lielākoties startēs klasiskajās vienas dienas sacīkstēs.

Kā zināms, pagājušajā sezonā "ProTour" sērijas komandu no Latvijas sportistiem pārstāvēja vēl tikai Aleksejs Saramotins, kurš jaunajā sezonā pievienojies līmeni zemāk startējošajai "Cofidis" vienībai.

Pirmais Latvijas riteņbraucējs kādā no "ProTour" komandām bija Raivis Belohvoščiks, kurš 2006.gada oktobrī parakstīja divu gadu līgumu ar "Saunier Duval" komandu, kura vēlāk tika pārdēvēta par "Scott-American Beef", un to Belohvoščiks pārstāvēja līdz pat 2008.gada sezonas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!