Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv ambiciozo Krievijas komandu "Katjuša", otrdien ieņēma 83.vietu Katalonijas daudzdienu velobrauciena otrajā posmā.

161 kilometru garajā distancē otro uzvaru divu dienu laikā izcīnīja Šveices sportists Mihaels Albazīni no "GreenEdge" vienības, kurš finišēja pēc trijām stundām 52 minūtēm un septiņām sekundēm. Viņš finiša spurtā apsteidza itāli Dario Kataldo ("Omega Pharma-QuickStep") un kolumbieti Rigoverto Uranu ("Sky").

Savukārt Smukulis finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja divas minūtes un deviņas sekundes.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabāja Albazīni, kurš savu tuvāko sekotāju kanādieti Raideru Hesdžedālu ("Garmin-Barracuda") apsteidz par minūti un 32 sekundēm.

Tikmēr Smukulis atkāpās uz 71.pozīciju, līderim zaudējot trīs minūtes un 41 sekundi.

Velobraucienā tiks aizvadīti septiņi posmi, un tas noslēgsies svētdien.

Šīs Smukulim ir pirmās sacensības kopš februāra vidus, kad viņš Kataras daudzdienu velobrauciena laikā lauza plaukstas locītavu.

Kā ziņots, pagājušajā gadā Smukulis tieši Katalonijas velobraucienā tika pie viena no lielākajiem sasniegumiem savā līdzšinējā karjerā, uzvarot šo sacensību pirmajā posmā.

Smukulis pērn pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "HTC-Highroad", taču ASV bāzētā vienība tā arī neprata atrast jaunu ģenerālsponsoru, tāpēc nolemts to izformēt.

"HTC-Highroad" komandā Smukulis sāka braukt aizpagājušā gada novembrī, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!