Foto: RIA Novosti/Scanpix

Viens no Latvijas labākajiem riteņbraucējiem Gatis Smukulis slimības dēļ nepiedalīsies gaidāmajā pasaules čempionātā, atzina Latvijas Riteņbraukšanas federācijas preses sekretārs Toms Markss.

Šāds lēmums pieņemts Smukuļa veselības dēļ, jo sportists sasirdzis ar pagaidām nezināmu vīrusu, kā rezultātā augusta vidū Smukulis nepabeidza Nīderlandē notikušā daudzdienu velobrauciena "Eneco Tour" sesto posmu, turklāt arī nesen aizvadītajā Vienības braucienā viņš neesot startējis uz pilnu jaudu. Izvērtējis savu veselības stāvokli, Smukulis sapratis, ka pasaules čempionātam pilnvērtīgi sagatavoties nepaspēs.

"Ja Smukulis jūt, ka kaut kas nav gatavs, tad uz pasaules čempionātu viņš lieki nedosies. Ja viņš nevar palīdzēt Latvijai un sevis pārstāvētajai "Katjuša" komandai, tad nav vērts piedalīties," sacīja Markss.

Savukārt pats Smukulis atklāja, ka vīruss viņam jau beidzies.

"Sezonas pirmo daļu izbraucu, taču pēc tam vīruss sabeidza organisma bioķīmiju," sacīja Smukulis. "Pēc slodzēm vairs nespēju atjaunoties. Sacensībās pirmo dienu nobraucu normāli, otrā diena jau bija sliktāka, bet trešajā dienā jau jutos tā kā otrajā dienā pēc finiša. Mani nomocīja vairāki Herpes grupas vīrusi. "Katjuša" komanda jau pirms Vienības velobrauciena noņēma mani no sacensībām, taču tik un tā braucu sava prieka pēc, lai gan nebiju trenējies."

Latvijas sportists prata teikt, ka vīruss esot atklāts vien tad, kad tas jau gandrīz bija beidzies.

""Tour de France" velobrauciena laikā sevi fiziski izsmēlu, un var teikt, ka sezona pēc tam jau man bija beigusies, bet pēc tam "Eneco Tour" sacensībās katra diena bija smaga," pauda Smukulis. "Pati "Katjuša" cerēja, ka varēšu piedalīties vismaz pasaules čempionāta komandu braucienā, jo tur es būtu bijis viens no galvenajiem braucējiem. Taču nav jēgas turp doties un braukt par 70-80%. Pirms tam citi sportisti ir mocījušies ar līdzīgām veselības likstām, bet pēc tam 2 gadus nav spējuši atgriezties iepriekšējā līmenī. Taču tagad būs jauns stimuls labāk sagatavoties nākamajai sezonai, jo no šī gada tika gaidīts vairāk."

Zināms, ka Smukuļa vietu pasaules čempionātā grupas braucienā ieņems Viesturs Lukševics no "Amore&Vita" komandas. Tāpat grupas braucienā startēs Aleksejs Saramotins ("IAM Cycling") un Andrs Smirnovs no "Rietumu-Delfin" komandas

Kā zināms, Vienības velobraucienā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) sporta distancē Smukulis kopā ar slaveno britu Marku Kavendišu finišēja septītajā vietā. Savukārt šī gada prestižā "Tour de France" daudzdienu velobrauciena kopvērtējumā latviešu sportists ieņēma 119.vietu.

Pasaules čempionāts no 22. līdz 29.septembrim norisināsies Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!