Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Gaidāmajā pasaules čempionātā riteņbraukšanā Latvijas izlasē nestartēs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, apstiprināja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) ģenerālsekretāre Iveta Gūtmane.

Atklājies, ka Smukulis pašlaik nav spējīgs aizvadīt treniņus un gatavoties čempionātam, jo sportistam ir ļoti augsta temperatūra.

"Smukulis smagā veselības stāvokļa dēļ nav spējīgs piedalīties čempionātā," stāstīja Gūtmane. "Par slimību zinājām jau pāris dienas, taču līdz pēdējam brīdim cerējām, ka viņš atveseļosies. Tašu šodien [ceturtdien], sazinoties ar sportistu un noskaidrojot apstākļus, nolemts, ka viņš uz pasaules čempionātu nedosies."

Kā ziņots, ASV bāzētā komanda "HTC-Highroad" nav spējusi atrast jaunu ģenerālsponsoru, tāpēc pēc šīs sezonas beigs savu pastāvēšanu profesionālajā riteņbraukšanā.

Pēc neoficiālās informācijas, Smukulis karjeru turpinās pazīstamajā Krievijas komandā "Katjuša".

Gūtmane šādu informāciju nevarēja apstiprināt, sakot, ka komanda nav prasījusi LRF uzrādīt sportista licenci, taču iespēja braukt "Katjuša" komandā Smukulim pastāvot.

"HTC-Highroad" komandā Smukulis sāka braukt pagājušā gada novembrī, bet iepriekšējās divas sezonas viņš pārstāvēja citu "ProTour" sērijas komandu "AG2R La Mondiale".

Pasaules čempionāts no 19. līdz 25.septembrim norisināsies Kopenhāgenā, Dānijā.

Pasaules čempionātā risināsies atlase 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!